Lumea virtuala eRepublik numara peste un milion de cetateni

Postat la 14 ianuarie 2010 26 afişări

eRepublik, simulatorul politic, economic si militar dezvoltat de antreprenorul roman George Lemnaru, a depasit la finalul lunii decembrie pragul de un milion de cetateni.

Alexis Bonte, antreprenorul francez care se numara printre investitorii care au sustinut eRepublik, fiind posesorul pachetului majoritar de actiuni, a anuntat astazi ca lumea virtuala numara deja peste un milion de membri, la putin peste un an de la lansarea oficiala.

"Cifra depaseste atat asteptarile noastre, cat si cele ale multor specialisti din industrie care ne-au spus de-a lungul timpului ca eRepublik nu va reusi sa atraga in prima faza mai mult de cateva zeci mii de utilizatori", spune Alexis Bonte. "Mi s-a spus chiar ca un numar de 250.000 de membri ar fi numarul maxim pe care l-am putea atrage catre un asemenea joc."

eRepublik nu numai ca are deja peste un milion de cetateni, dar 320.000 dintre acestia acceseaza lumea virtuala cu regularitate, mai mult de jumatate dintre acestia din urma fiind prezenti in joc in fiecare zi. Asta in conditiile in care, dupa spusele lui Bonte, versiunea actuala a eRepublik reprezinta doar aproximativ 30% din potential, echipa de 45 de programatori lucrand in permanenta la dezvoltarea si extinderea lumii virtuale.

La jumatatea anului trecut, eRepublik a atras o investitie de doua milioane de euro din partea fondului francez AGF Private Equity, membru al Allianz Group, prin intermediul unei infuzii de capital. In 2008, acelasi fond a preluat 4% din actiunile companiei in schimbul a 200.000 de euro, iar Bonte s-a implicat in a doua runda de finantare cu 150.000 de euro, dupa ce cu cateva luni inainte investise 200.000 de euro alaturi de alti opt investitori de tip "business angel". In total, eRepublik a inghitit 2,75 de milioane de euro, fiind evaluat la cel putin 5 milioane de euro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
IT&C,
online,
eRepublik,
George Lemnaru,
Alexis Bonte
/actualitate/afaceri/lumea-virtuala-erepublik-numara-peste-un-milion-de-cetateni-5334177
5334177
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.