iQuest asteapta un milion de euro din aplicatii mobile in 2011

Autor: Anca Arsene-Barbulescu Postat la 14 februarie 2011 58 afişări

Furnizorul de solutii si servicii IT iQuest estimeaza pentru anul acesta incasari de peste un milion de euro doar din aplicatiile pentru echipamente mobile.

"Vanzarile generate de aplicatiile pentru mobile vor reprezenta in 2011 aproximativ 10% din businessul iQuest, in crestere semnificativa fata de anul trecut", a declarat Cornelius Brody, directorul executiv al iQuest. Compania numara 330 de angajati in centrele de dezvoltare software de la Cluj si Brasov su are o divizie dedicata dezvoltarii de aplicatii mobile.

In ansamblu, iQuest estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 13 milioane de euro, in crestere cu 20% fata de nivelul de 11 milioane de euro inregistrat in 2010.

Compania a lansat recent aplicatii iPhone, iPad si Android pentru companii precum Banca Transilvania sau Jaguar, cu ocazia aniversarii a 75 de ani de existenta a marcii britanice de autoturisme. Aplicaţia bancara, spre exemplu, permite vizualizarea de informatii cu privire la localizarea celei mai apropiate unitati, cursul valutar sau cele mai noi stiri despre banca si ofera posibilitatea de a folosi diverse instrumente, precum simulatorul de depozite sau de credite BT ori convertorul valutar.

"Clientii nottri sunt in principal companii deschise noilor tendinte de comunicare si în prezent suntem implicati in proiecte pentru companii din domeniul auto, media sau retail", a adăugat Brody.

Costul pentru dezvoltarea unei aplicatii mobile variaza de la cateva mii de euro, pana la zeci de mii, in functie de complexitatea acesteia, iar dezvoltarea unui proiect complex poate dura chiar si cateva luni. In plus fata de costurile initiale pentru dezvoltarea unei aplicatii pentru platforme mobile, apar costuri ulterioare, care presupun mentenata, precum si dezvoltarea de versiuni imbunatatite.

Cea mai cunoscuta aplicatie realizată de iQuest, Trip Journal, este folosită in prezent de aproape 300.000 de utilizatori din intreaga lume.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
it,
iquest,
mobile,
aplicatii,
incasari
/actualitate/afaceri/iquest-asteapta-un-milion-de-euro-din-aplicatii-mobile-in-2011-7983118
7983118
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.