Fondurile de pensii pierd

Postat la 11 februarie 2008 1 afişăre

Fondurile de pensii din Polonia au cunoscut in luna ianuarie cea mai mare descrestere a activelor din istorie, conform analistilor companiei Analizy Online.

In total au pierdut suma totala de 1,4 miliarde de euro, ajungand de la active totale de 38,8 miliarde de euro la 37,4 miliarde de euro. Pe ansamblu, toate fondurile de pensii din Polonia au inregistrat pierderi, pierderea medie suferita fiind de 4,34%.

Cea mai mare pierdere nominala a fost suferita de fondul administrat de firma CU, cu 443 de milioane de euro, respectiv 4,38%. In schimb, cea mai mica pierdere a avut-o Polsat, deprecierea fiind de 2,9%. In ianuarie, toti cei zece indici ai bursei de la Varsovia au cunoscut pierderi de cel putin 10%.

Dupa scaderile din ianuarie, unele actiuni si-au revenit spectaculos in februarie. A fost si cazul companiei de telecomunicatii Telekomunikacja Polska, care intr-o singura zi din februarie s-a apreciat cu 8,42%, inregistrand cel mai mare salt zilnic din mai 2002. Din pacate insa pentru multe fonduri de pensii, administratorii acestora apucasera sa vanda cand piata a luat-o in jos.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/fondurile-de-pensii-pierd-2376925
2376925
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.