Cea mai mare corporatie americana a reusit sa nu plateasca deloc taxe in SUA. Cum comentati?

Postat la 26 martie 2011 12 afişări

General Electric, cea mai mare corporatie americana, a reusit sa nu plateasca taxe guvernului de la Washington pentru anul 2010, pe seama strategiilor contabile si a lobby-ului puternic. Peste o treime din profitul de 14 miliarde dolari a fost obtinut in SUA, potrivit publicatiei New York Times, citata de Mediafax.

De fapt, GE a cerut deduceri de taxe in valoare de 3,2 miliarde de dolari pentru anul trecut, arata publicatia americana. Un nivel scazut de impozitare nu este o noutate pentru GE, noteaza cotidianul NYT, citat de Mediafax, dupa ce corporatia a redus pe parcursul mai multor ani partea din profitul operatiunilor americane platita catre Fisc si a ajuns la o rata mult mai scazuta decat majoritatea multinationalelor.

Succesul extraordinar al GE are la baza o strategie agresiva care imbina lobby-ul sustinut pentru deduceri de taxe si practici contabile inovative care permit concentrarea profiturilor in paradisuri fiscale. Giganticul departament pentru taxe al GE, condus de John Samuels, un fost oficial al Trezoreriei americane, este considerat mai bun decat oricare firma de avocatura specializata in taxe.


Cititi mai multe despre modul in care reuseste GE sa evite taxele si cat pierd Statele Unite ale Americii pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
general electric,
taxe,
sua,
lobby,
neplata
/actualitate/afaceri/cea-mai-mare-corporatie-americana-a-reusit-sa-nu-plateasca-deloc-taxe-in-sua-cum-comentati-8099902
8099902
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.