Corporatii multinationale au beneficiat de milioane de euro din fonduri UE

Postat la 02 decembrie 2010 49 afişări

Giganti din industria alimentara (Coca-Cola, McDonalds), farmaceutica (Pfizer, GlaxoSmithKline), din IT si comunicatii (IBM, Nokia-Siemens), dar si firme de armament (EADS, Dassault, Honeywell) au luat bani pentru dezvoltarea regiunilor europene sarace.

Proverbul romanesc "banii la bani trag" s-ar potrivi de minune pentru a descrie faptul ca mari corporatii internationale au beneficiat de zeci de milioane euro din fonduri UE menite dezvoltarii regiunilor sarace. Prezenta multinationalelor pe lista beneficiarilor acestor fonduri a fost relevata de o baza de date centralizata, realizata de cotidianul economic The Financial Times (FT) si Biroul de Jurnalism Investigativ (BIJ), un ONG britanic.

Cel mai mare beneficiar "corporatist" este IBM. Poate ca este doar o picatura din cifra de afaceri pe 2009 (95,75 miliarde USD), dar corporatia americana a prins cateva proiecte europene, in valoare totala de peste 24 milioane euro. Din acesti bani, IBM si-a construit centre de service in Polonia - cu 15,6 milioane, in Cehia - 2,6 milioane si Ungaria - 985.000.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
afaceri,
fonduri europene,
corporatii,
dezvoltare
/actualitate/afaceri/corporatii-multinationale-au-beneficiat-de-milioane-de-euro-din-fonduri-ue-7769834
7769834
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.