Allianz-Tiriac a terminat 2009 cu o scadere a veniturilor din prime brute subscrise

Postat la 25 februarie 2010 18 afişări

Allianz-Tiriac a incheiat anul trecut cu venituri din prime brute subscrise de 1.286 de milioane de lei, in scadere cu 97 de milioane de lei fata de anul 2008. In schimb, rezultatul activitatilor de asigurari marcheaza o evolutie pozitiva a profitabilitatii, atat in ceea ce priveste operatiunile de asigurari generale, cat si pe cele de viata.

"Realizand relativ devreme ca 2009 va fi un an care va restrange oportunitatile de crestere a volumului de afaceri, ne-am concentrat atentia spre dezvoltarea unor programe ce urmaresc \mbunatatirea calitatii serviciilor si a eficientei operationale", spune Cristian Constantinescu, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari.

La sfarsitul anului trecut, numarul participantilor la fondurile de pensii obligatorii si facultative administrate de Allianz-Tiriac era de peste 1,3 milioane de persoane, dintre care peste 93% (circa 1,2 milioane de clienti) au platit cel putin o contributie. Valoarea activelor nete apartinand acestor clienti, aflate in administrarea Allianz-Tiriac, era de 606 milioane de lei.

n total, valoarea activelor aflate \n administrarea Allianz-Tiriac la nivel consolidat (aferent activitatilor de asigurari generale, de viata si de pensii) la sfarsitul lui 2009 a depasit 1,5 miliarde de lei, inregistrand o majorare de aproape 50% fata sfarsitul lui 2008.

Pe segmentul de asigurari generale, subscrierile realizate in perioada 1 ianuarie-31 decembrie 2009 s-au situat la 1,198 de milioane de lei, aceasta valoare fiind cu 6% mai redusa decat cea inregistrata cu un an inainte.

Cheltuielile cu despagubirile, in schimb, s-au majorat cu aproape 90 de milioane de lei, de la 816 la 906 milioane lei, in 2009. Peste 6-% din majorare a fost generat= de continuarea inregistrarii unei rate de crestere extrem de ridicata a volumului daunelor pe clasa de asigurari obligatorii de raspundere civila auto (RCA).

Asigurarile casco detin, in continuare, cea mai importanta pondere in structura portofoliului de asigurari generale. In 2009, veniturile din prime brute subscrise pe aceasta clasa de asigurari au fost de 720 milioane de lei, evidentiind o scadere cu 8 procente fata de 2008.

Pe segmentul asigurarilor de ta profitul operational a inregistrat o crestere usoara de circa 3%, apropiindu-se de 9 milioane de lei. Comparativ cu 2008, veniturile din prime subscrise au scazut cu 18 milioane de lei, pana la o valoare de 88 milioane de lei in 2009. Scaderea a fost determinata aproape exclusiv de rascumpararile si reducerea volumului de polite nou-vandute pe clasa de asigurari de viata legate de investitii, produsele din aceasta categorie reducandu-si ponderea in portofoliul de asigurari de viata al companiei pana la 55% (de la 62% in 2008).

Pe segmentul pensiilor obligatorii (pilonul II), Allianz-Tiriac administra active nete care, la sfarsitul anului 2009, se situau la 558 milioane de lei, conservandu-si o cotade piata de circa 23%.

Pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), cele doua fonduri administrate de Allianz-Tiriac au atras aproape 24% din totalul participantilor activi in cadrul pilonului III, adica 44.183 persoane.

"In ceea ce priveste perspectivele de crestere a afacerilor, nu avem asteptari foarte mari de la 2010. Proiectiile noastre anticipeaza scaderea pietei pe ambele segmente de asigurari - generale si de viata - si, in acest context, vom fi multumiti daca la nivelul Allianz-Tiriac vom reusi sa ne conservam afacerile", a mai spus Constantinescu.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurari,
Allianz-Tiriac,
scadere,
venituri
/actualitate/afaceri/allianz-tiriac-a-terminat-2009-cu-o-scadere-a-veniturilor-din-prime-brute-subscrise-5624917
5624917
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.