Aceşti români primesc 600 de lei gratis de la stat începând cu 1 aprilie. Care sunt condiţiile ca banii să intre direct pe card

Postat la 15 martie 2023 65773 afişări

Aceşti români primesc 600 de lei gratis de la stat începând cu 1 aprilie. Care sunt condiţiile ca banii să intre direct pe card

Valoarea tichetelor de creşă ar urmea să creasă începând din luna aprilie acestui an, conform celui mai recent proiect de act normativ publicat recent spre dezbatere pe site-ul Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS).

Mai exact, este vorba despre proiectul de Ordin privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2023, publicat recent.

Ordinul privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2023 prevede creşterea sumei cu 30 lei. În prezent, valoarea tichetelor de creşă este de 570 lei.

“ Pentru semestrul I al anului 2023, începând cu luna aprilie 2023, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă, (...), este de 600 lei”, conform documentului oficial.

“ Valoarea nominală (...) se aplică şi pentru primele 2 luni ale semestrului II al anului 2023, respectiv august 2023 şi septembrie 2023.

Tichetele de creşă sunt bilete de valoare reglementate de Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare cu modificările şi completările ulterioare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie semnat şi publicat în Monitorul Oficial.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.