Abia in 2013 vom mai ajunge la nivelul din 2007

Postat la 05 aprilie 2010 13 afişări

Martin Macha, partener Mercer pentru Europa Centrala si Orientul Mijlociu, spune ca semnalele pe care le primeste de la clientii sai din toata Europa arata ca mai avem inca trei ani de munca pana cand ne vom intoarce la nivelul la care eram in 2007.

"Companiile au inteles ca trebuie sa-si reseteze asteptarile si modul in care se raporteaza la activitatea lor, dar si ca 2010 va marca doar inceputul iesirii din criza. Mai avem pana cand vom reveni la nivelul din vremurile bune, aproximativ trei ani", spune Martin Macha. Acesta este destul de optimist, atat in ceea ce priveste felul in care companiile isi vor reveni din criza, cat si in ceea ce priveste evolutia angajarilor.

Macha nu exclude nici piata romaneasca din aceasta ecuatie, cu atat mai mult cu cat continua sa fie o destinatie atractiva pentru expati, desi chiar si in cazul aceastora pachetele salariile au fost reduse fata de 2008. Pentru executivii europeni Romania mai are si un alt avantaj, acela ca se afla in proximitatea lor culturala si spatiala, spre deosebire de tari din Asia si America.

"Este insa important de stiut ca a trecut ce a fost mai greu si ca de aici incolo este loc de crestere", a mai spus Macha.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/afaceri/abia-in-2013-vom-mai-ajunge-la-nivelul-din-2007-5815707
5815707
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.