Prapastia lui Obama

Postat la 13 ianuarie 2009 16 afişări

“Nu e prea tarziu sa schimbam directia, va fi daca nu luam curand o decizie radicala. Daca nu facem nimic, recesiunea s-ar putea intinde pe ani de zile”, a spus presedintele ales Barack Obama, explicand de ce America are nevoie de un raspuns agresiv la criza economica.

Are dreptate. Aceasta este cea mai periculoasa criza economica de la Marea Depresiune si se poate prea usor transforma intr-o suferinta pe termen lung. Dar tratamentul prescris de Obama nu este pe masura diagnosticului. Planul economic pe care el il ofera nu este atat de solid precum este discursul sau despre pericolul economic. De fapt, este prea putin fata de ceea ce e nevoie.

 

Ganditi-va numai la cat de mare este economia americana. Daca ar avea suficienta cerere pentru productia sa, America ar produce bunuri si servicii de peste 30 de mii de miliarde de dolari in urmatorii doi ani. Dar cand atat cererea din partea consumatorilor, cat si investitiile se prabusesc, o prapastie uriasa se deschide intre ce este in stare sa produca economia SUA si ce poate sa vanda. Iar planul lui Obama nu e nici pe departe atat de vast incat sa umple aceasta prapastie.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinii,
ultimul cuvant,
Paul Krugman
/opinii/prapastia-lui-obama-3743383
3743383
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.