INFLATIA, IN OCHII BANCHERILOR

Postat la 10 ianuarie 2006 1 afişăre

Banca Nationala a Romaniei si-a stabilit, pentru 2006, o tinta de inflatie de 5%, plus sau minus un procent, un nivel considerat foarte ambitios de toti analistii. Va reusi BNR sa se incadreze in target, avand in vedere esecul inregistrat anul trecut, cand tinta de inflatie a fost depasita? Bancherii comenteaza pentru BUSINESS Magazin

Banca Nationala a Romaniei si-a stabilit, pentru 2006, o tinta de inflatie de 5%, plus sau minus un procent, un nivel considerat foarte ambitios de toti analistii. Va reusi BNR sa se incadreze in target, avand in vedere esecul inregistrat anul trecut, cand tinta de inflatie a fost depasita? Bancherii comenteaza pentru BUSINESS Magazin:

DANIEL BUZATU, BANCA ROMANEASCA: Crede ca rata inflatiei va ajunge, ca valoare anualizata iulie 2005-iunie 2006 intre 7,7-8,1% si semestrial ianuarie-iunie 2006 intre 3,0-3,3 %.

LUCIAN NICOARA, BANCA COMERCIALA CARPATICA: Considera ca indicele preturilor de consum dec. 2005 / dec. 2006 se va incadra in intervalul 6-6,5%.

DAN TERZI, BANCPOST: Inflatia pe primele sase luni ar putea fi undeva la 3,2-3,3%.

MIHAIL ION, RAIFFEISEN BANK ROMANIA: Inflatia isi va continua trendul descendent, chiar daca modificarile preturilor administrate vor mai genera si in 2006 pusee inflationsite.

RADU CRACIUN, ABN AMRO BANK: Dupa o perioada de crestere in primele luni, inflatia va continua sa scada, dar intr-un ritm mai lent decat isi propusese BNR prin tinta de inflatie. Inflatia estimata la sfarsitul anului este 7%.

CIPRIAN MIHAI, VOLKSBANK: Inflatia anuala e posibil sa se incadreze la sfarsitul lui iunie in intervalul 6,5%-7,5%.

GABRIEL TINTA, UNICREDIT: Procesul de dezinflatie va continua, dar obiectivul oficial de 5% ± 1% pare ambitios.

DAN BUNEA, BCR: Inflatia se va apropia de tinta propusa de BNR, chiar daca este posibil sa creasca semnificativ mai ales in prima parte a anului, dar sa atinga valori negative in perioada de vara.

FLORIAN LIBOCOR, BRD-GSG: In 2006 ar trebui sa observam o imbunatatire semnificativa a gestionarii politicilor fiscal bugetare (fara puseu de cheltuieli in decembrie), o crestere (si nu doar una marginala) a rolului componentei dobanzi in managementul conditiilor monetare, o politica salariala adecvat raportata la evolutia productivitatii. Odata realizate cele mentionate, este posibil ca indicele preturilor de consum sa ajunga la 3,0%, plus sau minus 0,5%, in primul semestru al anului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
INFLATIA,
IN OCHII BANCHERILOR
/cover-story/inflatia-in-ochii-bancherilor-1047784
1047784
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.