Televizoarele cu tub s-au demodat: vine era 3D-ului

Postat la 19 aprilie 2010 94 afişări

Daca in urma cu zece ani ne uitam la televizoare cu tub catodic, acum multi le-am inlocuit cu o plasma sau un LCD. Si se pare ca, in urmatorii ani, le vor inlocui si pe acestea cu televizoarele 3D.

"Acum sase luni, mi-am schimbat televizorul cu tub catodic pe care il aveam de zece ani cu un LCD. A fost ca atunci cand am trecut de la Dacie la Ford", marturiseste Razvan, un brasovean de 40 de ani, care spune ca acum "claritatea imaginii este incredibila", iar inlocuirea televizorului i-a marit spatiul din sufragerie. In plus, pretul de achizitie al noului aparat a fost putin mai mic decat cel al smartphone-ului sau, Nokia N97.

Rata de inlocuire a televizoarelor cu tub catodic cu televizoarele LCD si plasma a crescut spectaculos, apreciaza oficialii LG, iar "vanzarile inregistrate in aceste segmente dovedesc inclinatia consumatorilor catre tehnologii noi. "Consumatorii romani au inceput sa prefere televizoare performante cu design atragator, pe care sa il poata integra mai armonios in decorul locuintei." Factorul pret conteaza insa la fel de mult, mai ales pe vreme de criza. Pretul mediu pentru un televizor este de aproximativ 1.900-2.000 de lei, potrivit estimarilor LG, care detine o cota de piata de 25,5% in segmentul de televizoare LCD si o cota de 43% in segmentul de televizoare cu plasma.

In prezent, un televizor compatibil cu transmisia TV in format de inalta definitie (HD) a ajuns sa coste si mai putin de 1.000 de lei, devenind astfel mai ieftin decat un laptop sau un smartphone performant. Iar televizoarele si mai performante, cu o rezolutie mai ridicata a imaginii (de tipul Full HD) au ajuns sa coste si mai putin de 1.600 de lei, generand astfel vanzari mai mari in ciuda recesiunii, care a determinat o restrangere a cheltuielilor de consum. "Scaderea preturilor de fabricatie ale unor produse IT a facut ca, la ora actuala, o multime dintre produsele care in urma cu cativa ani erau inaccesibile sa fie la indemana cumparatorilor", afirma Dragos Salamac, team leader in cadrul BenQ Romania. "Consider ca aceasta tendinta se va pastra si in urmatorii ani, alaturi de scaderea duratei de inlocuire a produselor si de orientarea catre produse eco. Este posibil ca in urmatorii ani sa vedem o evolutie spectaculoasa a produselor bazate pe tehnologii de tipul LED si 3D."

Paginatie:

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/televizoarele-cu-tub-s-au-demodat-vine-era-3d-ului-5914232
5914232
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.