Simplu inseamna uneori interesant

Postat la 07 februarie 2006 1 afişăre

ENTERweb (www.enterweb.org) este genul de portal potrivit si pentru cautare "la moment" de informatie economica, dar si pentru orele cand pur si simplu navighezi fara un scop foarte bine definit.

ENTERweb (www.enterweb.org) este genul de portal potrivit si pentru cautare "la moment" de informatie economica, dar si pentru orele cand pur si simplu navighezi fara un scop foarte bine definit.

Constructorul sau, canadianul Jean-  Claude Lorin, e fascinat de worldwide web (are vreo 11 de ani de experienta in domeniu) si acest lucru se vede. 

La prima vedere, link-urile colectionate par supercunoscute si te intrebi la ce ar putea folosi un astfel de portal. Numai "scobind" in paginile sale ajungem sa-i sesizam prospetimea. ENTERweb e relaxant, pentru ca e simplu. Nu are propria aplicatie de cautare, ci a plasat-o pe cea a lui Google. Practic, avem de-a face cu un index de site-uri si portaluri pe subiecte de business extrem de variate, de la finante si comert international pana la incubatoare de afaceri sau knowledge economy. Accentul e pus pe companiile mici si mijlocii, pe comunitatile de afaceri din tarile dezvoltate dar si din cele emergente. Informatiile sunt structurate pe patru zone geografice (Europa, America Latina, Asia si Africa), la randul lor impartite pe subcategorii. Nu-i lipseste nici latura practica: de pilda, la sectiunea Travel pune la dispozitie aplicatii pentru a afla ora locala pe glob, o colectie de dictionare, lista posturilor de radio din lumea intreaga sau pe cele ale ambasadelor. Pentru impatimitii discutiilor pe Internet, ENTERweb vine cu o lista de forumuri. 

Concluzia: fara sa fie din cale-afara  de sofisticat, ENTERweb merita pus la "favorites"; prinde bine cel putin in momentele in care ai pur si simplu pofta sa sapi pe Internet dupa idei si sa te minunezi de ce gasesti.   

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Simplu inseamna uneori interesant
/business-hi-tech/simplu-inseamna-uneori-interesant-979458
979458
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.