Scrisori-sablon pentru concedieri, demisii si alte lucruri neplacute

Postat la 28 februarie 2006 2 afişări

Sa concediezi pe cineva nu e o treaba la-ndemana oricui. Pentru unii manageri, poate fi din cale afara de dificil chiar si doar sa faca mici observatii angajatilor. Uneori, insa, problemele de comunicare se rezolva mai bine in scris.

Sa concediezi pe cineva nu e o treaba la-ndemana oricui. Pentru unii manageri, poate fi din cale afara de dificil chiar si doar sa faca mici observatii angajatilor. Uneori, insa, problemele de comunicare se rezolva mai bine in scris.

 

Dificil poate fi si anuntul facut sefului dumneavoastra ca demisionati, ca aveti nevoie de un concediu, ca va retrageti la pensie sau simpla intentie de a-l felicita pentru recenta promovare. O scrisoare care sa transmita mesajul poate fi solutia cea mai potrivita. Dar ce se intampla cand si aici intervin probleme de formulare?

 

Din fericire, compania americana Library Online Inc. s-a gandit sa simplifice viata utilizatorilor printr-un nou serviciu, www.libraryonline.com, de unde poate fi descarcata scrisoarea dorita prin cateva click-uri de mouse. LibraryOnline este un fel de baza de date care contine sute de modele de scrisori, cu subiecte variate, de la cele legate de business sau cariera pana la cele care tin de latura personala sau sentimentala, oferite bineinteles contra cost. Scrisorile sunt in limba engleza, asa ca va fi probabil nevoie de un mic efort de traducere.

 

In cazul in care nu gasiti tema dorita, echipa de specialisti care se ocupa cu conceperea modelelor va crea la cerere, fara costuri suplimentare, scrisoarea de care aveti nevoie si o va adauga si pe aceasta la "colectie".

Pentru a putea utiliza modelele oferite de companie trebuie sa platiti un abonament anual care variaza intre 40 si 100 de dolari, in functie de categoriile de scrisori din care vreti sa alegeti.

 

Spre exemplu, daca pe parcursul unui an de abonament aveti in plan sa descarcati de pe site numai scrisori "sentimentale", pachetul va va costa exact 40 de dolari. Daca la acestea vreti sa adaugati si scrisorile de business, pretul va fi dublu. Daca vi se pare prea mult sau nu aveti incredere in mana si talentul specialistilor companiei, aveti la indemana, gratuit, cateva ponturi in ceea ce priveste conceperea unei scrisori si structura acesteia in functie de continut, dar si notiuni de gramatica de baza - verbe, substantive, conjunctii, prepozitii, adverbe sau adjective.

 

Exista si informatii despre cum trebuie folosita punctuatia, in functie de mesajul pe care doriti sa il transmiteti - cand si cum folositi punctul si virgula sau daca este indicat sa faceti apel la ghilimele sau la semne de intrebare si de exclamatie. Pentru un plus de "sarm" al scrisorilor, pe www.libraryonline.com gasiti si o sectiune cu citate ale unui numar mare de personalitati.   

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/scrisori-sablon-pentru-concedieri-demisii-si-alte-lucruri-neplacute-977024
977024
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.