Reff & Asociaţii | Deloitte Legal - SecuRE

Postat la 19 februarie 2022 35 afişări

SecuRE este soluţia digitală care ajută proprietarii de clădiri şi chiriaşii să gestioneze cerinţele impuse de reglementările în domeniul imobiliar. Aplicaţia este dedicată în principal departamentelor care sunt responsabile de asigurarea conformării cu cerinţele impuse de reglementările în domeniul imobiliar (juridice, de conformitate).

Descrierea inovaţiei:

SecuRE este o aplicaţie creată de echipa Reff & Asociaţii Deloitte Legal, specializată în domeniul imobiliar, pentru a ajuta proprietarii de clădiri şi chiriaşii să gestioneze cerinţele impuse de reglementările în domeniu, indiferent de tipul de proprietate pe care o deţin sau o folosesc şi de domeniul în care activează. Aplicaţia este accesibilă prin intermediul unui browser de internet şi facilitează colectarea, revizuirea şi arhivarea autorizaţiilor, contractelor, permiselor şi a oricăror alte documente solicitate de legislaţia în domeniu. Astfel, utilizatorii pot arhiva şi gestiona online întregul proces de conformare, pot stabili priorităţile şi urmări procesul de remediere a eventualelor cazuri de neconformare la legislaţie.

SecuRE integrează şi cunoştinţele experţilor Reff & Asociaţii Deloitte Legal în aria reglementărilor aplicabile în domeniul imobiliar, indicând utilizatorilor săi ce fel de documente le sunt necesare pe baza informaţiilor pe care aceştia le completează în aplicaţie despre fiecare clădire. Utilizatorii SecuRE trebuie doar să răspundă unui chestionar legat de bunul imobiliar pe care îl deţin sau îl folosesc, iar aplicaţia generează lista de documente necesare conform cerinţelor legislative în vigoare. Această listă este actualizată permanent în funcţie de schimbările legislaţiei. După ce utilizatorii încarcă documentele folosind formularul online, aplicaţia generează un raport care semnalează cazurile de neconformare cu cerinţele în domeniu, împreună cu sancţiunile aplicabile şi riscurile care derivă din aceste cazuri, raport pe baza căruia ghidează utilizatorii pentru a-şi stabili priorităţile în procesul de remediere şi apoi îi ajută să urmărească progresul înregistrat pentru a atinge obiectivul de conformare.

De asemenea, aplicaţia notifică utilizatorii când apar modificări ale cerinţelor cauzate fie de schimbări în legislaţie, fie de expirarea termenului de valabilitate al diverselor autorizaţii, fie de schimbările în activitatea utilizatorului care pot atrage astfel de modificări. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt  Alexandru Reff, country managing partner, Deloitte România şi Moldova, fondatorul Reff & Asociaţii Deloitte Legal; Irina Dimitriu, partener, Reff & Asociaţii Deloitte Legal, coordonatorul practicii specializate în domeniul imobiliar; Simona Iacob, senior managing associate, Reff & Asociaţii Deloitte Legal; Călin Georgescu-Mureşanu, senior associate, Reff & Asociaţii Deloitte Legal, şi Alexandru Vasile, technology manager, Deloitte România.

Elementul de noutate:

Este o aplicaţie unică pe piaţă, spun reprezentanţii companiei, aceasta permiţând utilizatorilor să folosească, pentru prima dată, o soluţie digitală pentru activitatea de conformare la cerinţele impuse de legislaţia în domeniul imobiliar, un domeniu caracterizat în mod tradiţional de birocraţie greoaie şi de un volum foarte mare de documente.

Efectele inovaţiei:

Din perspectiva managementului riscului, SecuRE reduce probabilitatea aplicării de sancţiuni din cauza neconformării la cerinţele în domeniu, inclusiv legate de răspunderea personală (penală) a reprezentanţilor juridici ai companiei, precum şi riscul de erori umane. Din perspectivă financiară, reduce costurile legate de procesul de conformare, iar din perspectiva forţei de muncă, reduce timpul necesar accesării documentelor stocate, datorită arhivei sale structurate şi uşor accesibile, simplifică transferul de responsabilităţi de la un angajat la altul care răspunde de aria de conformare în domeniul imobiliar, poate fi folosită 100% online, ceea ce o face ideală pentru munca la distanţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.