Provident Financial România | Contractul de credit explicat pe înţelesul tuturor

Postat la 03 februarie 2023 106 afişări

Provident Financial România | Contractul de credit explicat pe înţelesul tuturor

Această inovaţie a fost dezvoltată pentru a le oferi persoanelor care au un nivel scăzut de educaţie financiară o şansă în plus să înţeleagă termenii specifici domeniului financiar pe care îi întâlnesc în contractele de credit.

Descrierea inovaţiei:

Proiectul a fost lansat în august 2022, în urma unei investiţii de 4.000 de euro, cu scopul de a le oferi oamenilor care sunt interesaţi să ia un credit acces la o sursă de informare într-un format prietenos, care să îi ajute să înţeleagă mai bine responsabilităţile şi beneficiile pe care le au.  Astfel, cei de la Provident Financial România au realizat un micro-site, în care au publicat contractul de credit pe care îl folosesc în relaţie cu clienţii lor şi au atribuit fiecărui termen specific domeniului financiar o definiţie, care poate fi accesată cu uşurinţă, cu un simplu click pe cuvânt. Acest proiect face parte din demersul Provident Financial România de a facilita incluziunea financiară şi de a cultiva o relaţie transparentă cu clienţii, oferindu-le acces la resurse de informare care să le permită să ia decizii responsabile. Nevoia unui astfel de proiect este fundamentată şi de faptul că mulţi dintre români au o percepţie negativă despre instituţiile financiare, acuzându-le că au clauze contractuale ascunse, care induc consumatorii în eroare. În acelaşi timp, au derulat un studiu la nivel naţional pentru a înţelege care sunt provocările pe care le au românii în general când sunt în situaţia de a-şi lua un angajament contractual, iar 70% dintre respondenţi au declarat că s-a întâmplat să găsească în contracte termeni necunoscuţi. În acelaşi timp, şapte din zece români au spus că nu citesc integral clauzele contractuale înainte de semnare. Prin acest proiect şi-au propus să îmbunătăţească percepţia pe care o au românii despre instituţiile din domeniul financiar, oferindu-le informaţiile pe care poate că nu au timp să le caute sau nu vor să le discute cu consultanţii de credit atunci când simt că sunt sub presiunea generată de rezolvarea unei probleme pentru care au nevoie de resurse financiare. Iniţiatorul proiectului este Elena Ungureanu, manager comunicare, responsabilă de comunicarea internă şi externă pentru Provident, dar şi de zona de sustenabilitate şi responsabilitate socială.

Elementul de noutate:

Potrivit reprezentanţilor companiei, Provident este singura instituţie financiară din România care are în prezent un proiect de informare în acest format şi care îşi pune la dispoziţie contractul online, pentru a fi consultat oricând de oricine, oferind şi definiţii pentru termenii specifici domeniului financiar.

Efectele inovaţiei:

Datorită acestei iniţiative, persoanele care au nevoie de un credit pot studia acum contractul acasă, fără grabă. Explicaţiile suplimentare pentru termenii specifici domeniului financiar îi vor ajuta să înţeleagă mai bine conţinutul acestuia, iar astfel vor lua decizii mai responsabile de creditare. „Prin acest demers facem un pas înainte către obiectivul nostru de a facilita incluziunea financiară, oferindu-le oamenilor resurse de informare uşor de parcurs şi înţeles, indiferent de nivelul de educaţie financiară”, spun reprezentanţii Provident Financial România.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.