PARINTII CASEI DIGITALE

Postat la 03 martie 2006 1 afişăre

In proiectul "casei digitale" s-au facut deja investitii de sute de milioane de dolari. Marii jucatori din industria IT, de la Intel la Apple, cred deja ca viitorul este al casei digitale si finanteaza deja proiecte din care se vor naste, foarte probabil, viitoarele afaceri.

 

INTEL: A fost printre primii promotori ai conceptului de casa digitala si a cheltuit prin divizia sa de investitii strategice, Intel Capital, peste 200 de milioane de dolari pentru proiecte. Prin "Digital Home Fund", a sprijinit companii care produceau tehnologii pentru casa viitorului.

 

IBM: A inceput inca din 2003 sa lucreze la adevarate "cartiere digitale". In zona Village at Tinker Creek, in statul american Virginia, compania a participat la construirea unor case dotate cu tehnologii avansate, conectate la Internet printr-o retea fara fir (WiFi). O astfel de casa costa in jur de 200.000 de dolari.

 

MICROSOFT: Este, prin fondatorul sau, Bill Gates, unul dintre promotorii acestui concept. Gates a fost de altfel printre primii care au observat ca integrarea echipamentelor din casa incepuse deja in domeniul divertismentului si ca oamenii se chinuiau sa lege intre ele PC-ul, televizorul, combina stereo si playerul de DVD sau casete video prin diverse improvizatii. Bill Gates a mers mai departe, mizand pe transformarea computerului in centrul divertismentului din living room.

 

APPLE: Jucator de nisa pe piata computerelor, Apple a prins de la inceput trenul "digitalizarii" divertismentului. Iar generatia de fani ai celebrului player iPod va trece cu mult mai multa usurinta la solutiile Apple pentru entertainmentul specific casei digitale.

 

HEWLETT-PACKARD (HP): A lansat la inceputul acestui an un adevarat asalt pe segmentul multimedia al casei inteligente. Una dintre ideile de baza: continutul digital - filme, muzica, fotografii, jocuri - trebuie sa migreze fara probleme pe diverse echipamente astfel incat sa avem acces facil la el tot timpul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PARINTII CASEI DIGITALE
/business-hi-tech/parintii-casei-digitale-977626
977626
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.