Open Content Alliance

Postat la 18 octombrie 2005 1 afişăre

Proiectul Google de a digitaliza toate operele importante pentru omenire, intrat temporar in impas, a fost contracarat de o initiativa similara, promovata de Yahoo.

Proiectul Google de a digitaliza toate operele importante pentru omenire, intrat temporar in impas, a fost contracarat de o initiativa similara, promovata de Yahoo (www.opencontentalliance.org).

 

ECHIPA. In asociatia Open Content Alliance se mai afla, alaturi de Yahoo, companii precum Adobe si Hewlett-Packard, dar si organizatii ca Internet Archive, European Archive, University of California, University of Toronto.

 

FOND DE CARTE: University of California va scana initial 5.000 de volume, urmand ca anul viitor sa adauge intre 5.000 si 15.000 de noi carti. Acestea vor fi alese dintre cele 33 de milioane de volume care apartin celor 10 biblioteci ale universitatii. Si University of Toronto a scanat deja 2.000 de volume. Planul initial al proiectului Yahoo prevede un numar de 18.000 de volume scanate.

 

INTEGRARE. Scopul declarat al Yahoo este nu de a scoate bani, ci de a-si creste vizibilitatea pe Internet. Fiecare carte scanata si introdusa in biblioteca va fi indexata in motorul de cautare al Yahoo, pentru a putea fi regasita de orice "internaut" cu usurinta si pe gratis. Oficialii Yahoo afirma ca informatiile vor fi puse si la dispozitia altor motoare de cautare, inclusiv Google.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Open Content Alliance
/business-hi-tech/open-content-alliance-1004799
1004799
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.