Mobilul, „frate“ cu telecomanda

Postat la 27 martie 2006 1 afişăre

Televiziunea interactiva, o eterna speranta a furnizorilor de continut media, nu a reusit sa se impuna la scara larga in ultimii ani. Spatiul lasat liber pe piata ar putea fi fructificat insa intr-un mod cu totul neasteptat.

Televiziunea interactiva, o eterna speranta a furnizorilor de continut media, nu a reusit sa se impuna la scara larga in ultimii ani. Spatiul lasat liber pe piata ar putea fi fructificat insa intr-un mod cu totul neasteptat.

 

Telecomanda: un accesoriu care nu poate lipsi de langa nici un televizor. Ce-ati spune insa ca, langa telecomanda, sa incepeti sa asezati, ca parte a unui nou obicei de consumator al erei comunicatiilor, telefonul mobil?

 

Compania americana AirPlay Networks are un plan clar in acest sens: introducerea pe piata - intr-o prima faza numai in SUA - a unei serii de jocuri interactive pentru telefonul mobil legate strans de actiunea din diverse emisiuni, meciuri sau show-uri transmise la TV. Aceste jocuri le-ar permite utilizatorilor de telefonie mobila sa concureze unii impotriva altora, in timp ce se uita la televizor.

 

Sistemul este simplu. Poate la televizor ruleaza un meci de fotbal american. Fanii infocati vor avea posibilitatea sa-si dea cu parerea - votand pe mobil - daca, de exemplu, in urmatoarea faza echipa aflata in atac va in-scrie sau nu. Acesta va fi chiar primul produs al AirPlay Networks, se va numi "AirPlay Sports" si este asteptat sa apara pe piata in toamna, pentru a coincide cu startul in sezonul profesionist de fotbal american NFL. Alte tipuri de jocuri ar urma sa le permita utilizatorilor sa prezica castigatorii la reality show-uri sau sa dea raspunsuri la intrebarile din concursurile de cultura generala.

 

Cum va functiona din punct de vedere tehnic acest nou tip de entertainment interactiv? Amatorii vor avea in primul rand nevoie de telefoane care se pot conecta la Internet. Apoi va trebui sa descarce jocurile pe mobil direct de pe site-ul AirPlay (www.airplaynetwork.com, deocamdata aflat intr-o faza incipienta de constructie) si sa le instaleze pe telefon. Deocamdata nu se cunoaste nivelul tarifelor care vor fi practicate de compania americana. "Intentionam sa cream o retea sociala de jocuri multiplayer sincronizate cu televiziunea", spune un oficial al companiei citat de presa americana. "Sunt sanse bune ca telefonul mobil sa se afle oricum in imediata apropiere a telespectatorilor."

 

AirPlay Networks este sustinuta de o investitie de 4 milioane de dolari din partea Redpoint Ventures si a furnizorului de tehnologie pentru retele de telefonie mobila Qualcomm, care este si unul dintre actionarii indirecti ai operatorului de telefonie mobila Zapp din Romania.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Mobilul,
„frate“ cu telecomanda
/business-hi-tech/mobilul-frate-cu-telecomanda-977298
977298
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.