La ce e bun iPhone

Postat la 28 octombrie 2008 15 afişări

iPhone poate rula acum mii de aplicatii software. Mai mult de 100 de milioane de astfel de aplicatii au fost descarcate inca din luna iulie, de la lansarea magazinului de aplicatii Apple, ceea ce a atras imediat atentia agentiilor de publicitate.

Martha Smith, o adolescenta din New York, si-a cumparat acum sase luni un iPhone. Pentru a imbunatati performantele telefonului, dar si pentru a scapa de plictiseala, ea a descarcat mai multe aplicatii, printre care si binecunoscutul joc Tap Tap Revenge si serviciul de muzica personalizat Pandora. De fiecare data cand se joaca, tanara observa in partea de jos a ecranului un anunt publicitar pentru masinile Jaguar, iar cand asculta muzica, tot in partea inferioara a ecranului ii apar reclame la Beck’s sau Best Buy, companii care au facut un contract pentru a putea insera anunturi publicitare pe aceasta aplicatie. “Companiile care isi fac reclama pe aplicatiile iPhone au foarte mult de castigat, pentru ca multi din cei ce detin un iPhone descarca aplicatiile respective”, considera Martha.

 

Intr-adevar, la magazinul online Apple, frecventa de descarcare a aplicatiilor pentru iPhone a atras atentia agentiilor de publicitate, iar acum multe dintre aplicatii au inserate reclame. Desi doar o cincime din cele 3.000 de aplicatii se pot descarca gratuit, acestea reprezinta 90% din totalul descarcarilor efectuate de posesorii de iPhone. “Oamenii vor ca toate descarcarile pe care le fac de pe internet sa fie gratis”, spune Peter Farago, vicepresedinte de marketing in cadrul Flurry, o companie care a creat un instrument de analiza ce permite urmarirea modului cum se utilizeaza aplicatiile pentru telefonia mobila. Martha Smith, la randul ei, a descarcat gratis majoritatea aplicatiilor pentru iPhone-ul sau si foloseste o mare parte dintre ele zilnic.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
iPhone,
software,
aplicatii,
Apple,
publicitate
/business-hi-tech/la-ce-e-bun-iphone-3387119
3387119
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.