Internetul pus la treaba

Postat la 06 februarie 2007 1 afişăre

Un serviciu interesant primeste ordine prin SMS de a cauta pe Internet informatii atunci cand va lipseste calculatorul. Si raspunde in 5-10 minute.

Un serviciu interesant primeste ordine prin SMS de a cauta pe Internet informatii atunci cand va lipseste calculatorul. Si raspunde in 5-10 minute.

 

Una din situatiile cand un astfel de serviciu si-ar putea dovedi utilitatea este atunci cand in fata raftului din magazin, inainte de a lua decizia de cumparare a unui produs, v-ati dori sa il puteti cauta pe Internet, pentru a vedea daca nu cumva in alta parte este mai ieftin. Daca pe raft se afla un calculator si el este obiectul potentialei achizitii, poate aveti noroc si este conectat la Internet. Astfel ati putea folosi bietul PC pentru a-i cauta un concurent mai ieftin.

 

Exista insa doua restrictii importante. Site-ul functioneaza momentan doar pentru interpelari venite de la utilizatori din Statele Unite si doar in intervalul orar 9-21. Cei care raspund prin SMS sau lasand mesaje vocale prin serviciul de mesagerie mobila sunt angajati ai zypsy.com care cauta in locul celor ce nu au pentru moment acces la Internet. Nu este divulgat numarul lor, dar tinand cont de faptul ca timpul mediu de raspuns este intre 5 si 10 minute, este de presupus ca e vorba de un numar important. Probabil ca un astfel de serviciu ar putea fi aplicat cu succes intr-o tara ca Romania, in care exista mai mult de 15 milioane de vorbitori la telefonul mobil, dar mult mai putine persoane care stiu sa se foloseasca de Internet pentru a ajunge la informatia cautata. O alta aplicabilitate o prezinta zypsy.com pentru cei care sunt in masina, cautand directii spre o destinatie, dar nu sunt siguri ce traseu sa urmeze. Angajatii site-ului vor cauta pe hartile prin satelit ale Google sau Yahoo! traseul cel mai potrivit si vor da indicatii prin SMS sau prin mesagerie vocala. Pentru aceste raspunsuri, soferii lipsiti de Internet nu au decat sa trimita un SMS sau sa apeleze numarul de telefon al site-ului si sa spuna care e cea mai apropiata intersectie de locul unde se afla si care este destinatia finala.

 

Desigur, serviciul nu este pentru acei "tech leaders" care au permanent in buzunar ultimul model de telefon mobil, pe care il folosesc si pentru conectarea la Internet, iar in masina nu lipseste sistemul de navigare care vorbeste, la propriu, cu cel aflat la volan. Zypsy.com este pentru cei care nu pot sau nu vor sa intre pe Internet folosind ecranul minuscul al telefonului sau pentru cei care nu ar putea naviga pe Internet nici macar aflati in fata calculatorului. In aceste doua categorii se incadreaza majoritatea romanilor. Nu e o buna idee de afacere?

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Internetul pus la treaba
/business-hi-tech/internetul-pus-la-treaba-1008171
1008171
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.