Cu toti prietenii mei

Postat la 03 aprilie 2007 1 afişăre

O eleva din Statele Unite a inventat o metoda de a imparti cu prietenii apropiati (la propriu si la figurat) muzica stocata pe playerul audio, folosind undele radio.

O eleva din Statele Unite a inventat o metoda de a imparti cu prietenii apropiati (la propriu si la figurat) muzica stocata pe playerul audio, folosind undele radio.

Sistemul inventat de tanara de 16 ani din San Francisco impreuna cu tatal ei emite muzica ascultata pe iPod-ul propriu catre orice alt tip de player audio aflat in apropiere. Singura conditie e ca ambele aparate sa poarte un mic receptor-transmitator in banda de frecvente FM. Sistemul a fost botezat NoeStringsAttached si poate fi folosit drept canal de comunicare intre mai multe aparate de ascultat muzica aflate la o distanta mai mica de 15 metri unul de celalalt. Receptorul se cupleaza la jack-ul de casti al oricarui produs electronic si apoi ramane de ales doar daca mp3 player-ul urmeaza sa caute alte frecvente in zona sau sa functioneze el insusi intr-una din cele 5 benzi disponibile. Ascultatorii se pot lipsi chiar si de unitatea de redat mp3 in sine, tot ce au nevoie fiind receptorul si o pereche de casti. Fata spune ca a ajuns la aceasta solutie ca sa poata asculta alaturi de prieteni melodiile preferate. Pana atunci, impartea o pereche de casti cu colegii sau folosea un adaptor pentru a folosi doua perechi de casti in acelasi aparat. Tot ea mai spune ca a ales solutia comunicarii prin unde FM din cauza ca este o solutie tehnica ieftina. Folosirea unui sistem Wi-Fi sau Bluetooth ar fi avut acelasi rezultat, dar cu un pret prea mare pentru publicul de 15-22 de ani. "Cei mai multi oameni de aceasta varsta nu si-ar fi permis altceva", spune co-inventatoarea aparatului, care ar costa in magazine circa 60 de dolari.

Daca stam sa ne gandim, un mp3 player la care se adauga o solutie de impartit muzica este aproape definitia Zune, player-ul scos de Microsoft. Doar ca Zune are mai multe restrictii, printre ele numarandu-se faptul ca o melodie impartita cu un prieten va putea fi ascultata doar de trei ori inainte de a se sterge singura, iar schimbul de melodii se realizeaza doar intre produse Zune. NoeStringsAttached poate fi folosit cu orice tip de mp3 player, fara restrictii. Punctele tari ale inventiei, faptul ca foloseste comunicarea in spectrul FM pastrand costurile jos si disponibilitatea in aproape orice conditii, au ca revers dezavantajul unei calitati a sunetului inferioara transmisiei Bluetooth sau Wi-Fi. Oricum, tanara inventatoare a devenit cu aceasta ocazie CEO al propriei companii, numita Passive Devices, iar in ultima declaratie oficiala spune ca pregateste un nou produs care ar trebui sa se gaseasca pe eBay inainte de Craciun. A declarat-o pe postul american de televiziune NBC, in timpul jurnalului principal de stiri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Cu toti prietenii mei
/business-hi-tech/cu-toti-prietenii-mei-1008745
1008745
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.