Cognizant Softvision: Game of Pods

Postat la 12 ianuarie 2022 111 afişări

Cognizant Softvision: Game of Pods

Game of Pods, o aplicaţie internă dezvoltată de Cognizant Softvision, codifică procesele care conduc către o cultură a inovaţiei.

Descrierea inovaţiei:

În contextul organizaţiilor complexe, globale, cu mulţi membri într-o echipă, cu echipe hibride şi colegi care lucrează pe diferite fusuri orare, poate să fie cel puţin o reală provocare ca oamenii să rămână în contact nu doar cu munca lor de zi cu zi, dar şi cu colegii cu care împărtăşesc un set comun de abilităţi, competenţe şi interese de carieră. Mai mult decât atât, în cadrul acestor organizaţii, practicile şi procesele pot să fie deseori eficiente, inovatoare şi chiar creative pe alocuri, dar total diferite de la o regiune la alta, de la o echipă la alta. Iar toate acestea sunt o realitate ce a devenit din ce în ce mai evidentă în special din 2020 încoace. Cognizant Softvision a adresat aceste provocări dezvoltând o platformă – Game of Pods –, cu două spaţii distincte, pentru două nevoi diferite: My Community şi Pods. My Community este un spaţiu ce adresează nevoia de dezvoltare profesională a fiecărui membru din comunităţile tehnice.

În activitatea lor de proiect, membrii unei comunităţi lucrează în echipe de livrare, numite pods. Podsurile nu sunt doar grupuri de oameni, ci echipe agile care au procese, ceremonii şi obiective comune care le ghidează munca şi conduc către inovaţie şi rezultate. În interiorul Game of Pods, există un spaţiu dedicat podsurilor care urmareşte modul în care echipele livrează, dar mai ales dezvoltarea şi maturizarea acestor echipe la standarde globale de bune practici. Persoanele implicate în dezvoltarea proiectului sunt Adrian Moza, product manager, Cristian Nicola, delivery manager, Ana Tivilichi, product manager, Bogdan Pupeză, head of communities Romania, Cognizant Softvision, Mihai Constandiş, country manager, România şi head of Eastern Europe Studios, Cognizant Softvision.

Elementul de noutate:

Game of Pods aduce nevoile individuale, dar şi de echipă, într-o singură platformă. Creează un singur spaţiu menit să hrănească nevoia de dezvoltare şi reuneşte creativitatea, cunoştinţele şi bunele practice regionale în standarde globale de care poate beneficia orice coleg, indiferent de regiunea în care se află sau de echipa de proiect în care este alocat astăzi. Mai mult decât atât, centralizează toată informaţia disponibilă în companie, toate lecţiile învăţate, dar şi toate noutăţile, curiozităţile, precum şi ce este nou în industrie. În final, este mecanismul principal prin care Cognizant Softvision se asigură că inovaţia este la baza tuturor acţiunilor din companie.

Efectele inovaţiei:

Prin My Community, un membru poate să posteze idei, să se întâlnească cu colegi cu interese similare, să îşi găsească un mentor sau chiar să predea un curs. În plus, în cadrul proiectului angajaţii pot creşte la nivel individual, prin dezvoltarea anumitor abilităţi, dar şi ca echipă, valorificându-se expertiza tuturor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.