Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Puiul de Crăieşti – transformarea unui produs local într-unul naţional

Postat la 01 iunie 2024 57 afişări

Cele mai inovatoare companii din România în 2023. Puiul de Crăieşti – transformarea unui produs local într-unul naţional

Familia Oprea, odată cu asocierea printr-un joint venture cu compania de investiţii în domeniul agri internaţional, Hodler Capital din Ungaria, a primit susţinerea necesară pentru dezvoltare, Puiul de Crăieşti devenind astfel un brand şi un produs cunoscut şi recunoscut la nivel naţional, cu ambiţii  internaţionale.

Descrierea inovaţiei:

Povestea Puiului de Crăieşti este povestea familiei Oprea – şi se întinde pe aproape 30 de ani. Au crescut cu paşi mici, cântărind mereu riscurile şi oportunităţile. Au completat, verigă cu verigă, lanţul de producţie: de la hrana păsărilor, la creşterea lor şi până ce ajung pe masa familiilor. Scopul dezvoltării a fost întotdeauna de a deveni mai performanţi, pentru a asigura bunăstarea puilor şi calitatea produselor pe care le oferă, spun reprezentanţii companiei. Pentru a putea deveni un jucător de seamă pe piaţa naţională şi internaţională, familia Oprea s-a asociat print-un parteneriat de tip joint-venture, care este destul de rar întâlnit pe piaţa din România, mai ales în industria alimentară, cu compania de investiţii în domeniul agricol internaţional, Hodler Capital.

Elementul de noutate:

Abordarea conceptului de parteneriat de tip joint-venture a adus oportunitatea familiei Oprea să crească afacerea de familie şi să ajungă un jucător semnificativ pe piaţa naţională, dar şi cea internaţională. Acest parteneriat a ajutat creşterea lor, chiar dacă această abordare este rar practicată în România, în domeniul agricol, ca o familie antreprenor, printr-un parteneriat strategic să treacă la următorul pas al dezvoltării. 

Efectele inovaţiei:

Principalul efect al inovaţiei este dezvoltarea rapidă a structurii de grup de companii, cu prezenţă şi capacităţi de producţie în peste 20 de locaţii, ferme de creştere, abatoare, ferme de incubaţie. Astfel, au reuşit mult mai repede să clădească o distribuţie extinsă şi să folosească tehnologie ultramodernă în toate punctele de producţie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Inovatie de produs,
Puiul de Crăieşti

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.