Blog Stock Exchange

Postat la 06 martie 2006 1 afişăre

Doua pasiuni ale americanilor - blogurile si bursa - s-au intalnit pe site-ul www.blogshares.com. Nu este o bursa reala, ci un joc de tip "fantasy" in care companiile cotate sunt, de fapt, blogurile aflate pe Internet.

Doua pasiuni ale americanilor - blogurile si bursa - s-au intalnit pe site-ul www.blogshares.com. Nu este o bursa reala, ci un joc de tip "fantasy" in care companiile cotate sunt, de fapt, blogurile aflate pe Internet.

 

Bursa functioneaza dupa reguli bine stabilite. Fiecare jucator primeste, la debutul pe bursa, 500 de dolari virtuali, pe care ii poate cheltui pentru a-si alcatui un portofoliu de actiuni. Actiunile se pot tranzactiona liber, jucatorii alegand acele bloguri in care au cea mai mare incredere ca vor deveni celebre in viitor. Blogurile prezente pe bursa sunt impartite in diverse categorii (numite, cum altfel, Industrii).

 

Printre ele: publicitate, companii, marketing, asigurari, jucarii, web-design etc. Evolutia fiecarui jurnal online este cuantificata in functie de numarul link-urilor catre el publicate pe alte bloguri. Cu alte cuvinte, cu cat un blog este mai indicat de catre alte bloguri ca fiind o destinatie interesanta (prin publicarea de link-uri), cu atat "actiunile" acelui blog vor creste pe site-ul www.blogshares.com.

 

Daca aveti un blog si vreti sa il inscrieti la bursa, veti fi recompensat automat cu 1.000 de dolari virtuali. Iar daca doriti sa cresteti valoarea blog-ului unui prieten care tocmai s-a inscris in joc, este suficient sa publicati pe propriul jurnal un link catre jurnalul sau. Sistemul bursei va descoperi link-ul si va ridica automat valoarea actiunilor blogului prietenului, din moment ce este considerata o destinatie interesanta de catre alti membri ai "blogosferei".

 

Evident, intreaga bursa este doar un joc, iar daca va inscrieti cu propriul blog si "vindeti" pachetul majoritar de actiuni virtuale, nu pierdeti cu adevarat proprietatea blogului. Motivul pentru care autorii site-ului ii indeamna pe internauti sa se inscrie in joc este spus fara ocolisuri: "addictive fun". O distractie care da dependenta, la care se adauga insa si alte potentiale avantaje: posibilitatea de a descoperi noi bloguri interesante (pe bursa sunt "tranzactionate" nu mai putin de 6,1 mil. bloguri) si de a interactiona cu alti membri ai comunitatii (site-ul are peste 13.000 de utilizatori activi).

 

Pentru a va convinge ca bursa este fidel modelata dupa lumea reala, autorii site-ului sustin ca "teoria puterii" (20% din populatie detine 80% din averea totala) se aplica pe www.blogshares.com: 20% din bloguri acumuleaza 80% din totalul link-urilor spre bloguri.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Blog Stock Exchange
/business-hi-tech/blog-stock-exchange-978109
978109
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.