Alexandra Pahomi: „Realizările mari se obţin cărămidă cu căramidă”

Postat la 05 decembrie 2022 65 afişări

Alexandra Pahomi: „Realizările mari se obţin cărămidă cu căramidă”

Vârstă: 36 de ani

Funcţie: Marketing Manager Central Europe

Companie: Google

Experienţă: Are 7 ani de antreprenoriat în domeniul comunicării şi 7 ani în departamentele de comunicare şi extindere a pieţelor ale unor companii din segmentul IT, dar şi multinaţionalele precum Fitbit şi Google.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?

Cred că este nevoie de o combinaţie de ambiţie, talent, viziune, curaj, multă perseverenţă, informaţii şi poate un dram de noroc sau un context potrivit. Dacă trebuie să aleg între ambiţie şi talent, prefer ambiţia, care uneori poate compensa lipsa talentului. Invers, e imposibilă compensarea.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?                

Superputerea de a dilata timpul, astfel încât să pot îndeplini toate obiectivele şi să explorez idei noi, să petrec timp de calitate alături de familie şi să-mi rezerv şi câteva momente pe zi şi pentru mine, să citesc, să mă perfecţionez.

În ce loc te simţi cea mai fericită?

E întrebarea din serie la care îmi este cel mai simplu să răspund. Acasă, alături de fetiţa mea şi familie, jucându-ne vreun joc inventat, în care râdem mult şi avem ocazia să aflăm lucruri noi unul despre altul.

Care este cea mai realizare din viaţa ta de până acum?

În plan personal, în mod cert, familia mea. Profesional, fiecare etapă a adus realizări, depăşirea unor obiective şi lărgirea orizontului. E imposibil să aleg doar una, pentru că realizările mari se obţin cărămidă cu cărămidă. Însă, chiar şi după peste 14 ani de carieră, simt că sunt de abia la început.

Cine este mentorul tău?

Nu neapărat un mentor, ci o personalitate pe care o admir mult este Michael Jordan. Este un lider şi un om de echipă, care a reuşit să îşi adapteze stilul de joc vârstei, câştigând trofee şi totodată rămânând destul de modest în afara terenului. Iar pe teren a fost o forţă a naturii.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Filtrarea informaţiilor. Avem mai multă informaţie ca oricând însă a alege informaţia valoroasă, care te ajută la îndeplinirea unui obiectiv este un proces riguros în sine. Pentru orice subiect găseşti mii de studii, de analize, de perspective. Intuiţia şi experienţa joacă un rol cheie în luarea deciziilor.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.