Afla ce spun clientii despre afacerea ta

Postat la 15 martie 2006 1 afişăre

Intr-o lume in care tehnologia se schimba aproape de la zi la zi este esential sa fii bine informat despre un produs sau un serviciu atunci cand deschizi portofelul.

Intr-o lume in care tehnologia se schimba aproape de la zi la zi este esential sa fii bine informat despre un produs sau un serviciu atunci cand deschizi portofelul.

De cealalta parte, responsabilii companiilor producatoare, ai distribuitorilor sau ai firmelor care ofera servicii trebuie sa stie in timp real ce parere au clientii lor. Cel putin asa se intampla in America.

Pe aceasta idee functioneaza site-ul www.epinions.com, loc unde toata lumea poate sa isi spuna parerea despre echipamentul electronic pe care l-a folosit sau l-a cumparat, despre cartea pe care a citit-o sau filmul pe care l-a vizionat. De remarcat ca Epinions nu cenzureaza si nici nu modifica mesajele utilizatorilor. 

Site-ul a fost format in perioada de glorie a Internetului, in 1999, de un grup de pasionati ai Internetului care detineau functii importante la companii majore precum Yahoo, Netscape si Excite. Pagina principala are motor de cautare pentru a descoperi rapid informatii despre produsul dorit, iar opiniile sunt impartite in categorii bine definite si usor de accesat. In total sunt afisate 12 categorii mari (de la auto pana la computere si de la electronice pana la carti), cu zeci de subcategorii fiecare, plus o sectiune suplimentara cu topicuri precum "Educatie", "Finante", "Sport" sau "Restaurante". 

Fiecare subcategorie prezinta produsele, ordonate in functie de marca, pret, specificatii tehnice sau mod de utilizare (pentru afaceri, personale sau pentru familie). Fiecare produs primeste o nota generala, respectiv media notelor acordate de fiecare utilizator, pe o scara de la unu la cinci. 

Epinions.com mai are o calitate: poti sa identifici rapid raportul calitate/pret a unor marfuri de larg consum. Chiar daca preturile din Occident nu au intotdeauna echivalent pe piata romaneasca, site-ul este util pentru stabilirea punctelor tari si slabe ale fiecarui produs si pentru a alege cel mai nimerit echipament din multimea de oferte care sufoca piata.  

Urmărește Business Magazin

/business-hi-tech/afla-ce-spun-clientii-despre-afacerea-ta-977730
977730
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.