100 TINERI MANAGERI DE TOP EDIŢIA 2022, Marian Alexandru Ionescu, BeeFast: Superficialitatea, cea mai mare provocare a prezentului

Postat la 04 decembrie 2022 134 afişări

100 TINERI MANAGERI DE TOP EDIŢIA 2022, Marian Alexandru Ionescu, BeeFast: Superficialitatea, cea mai mare provocare a prezentului

Vârstă: 25

Funcţie: CTO

Număr de colegi aflaţi în subordine: 2

Companie: BeeFast

Experienţă: Deşi are doar 25 de ani, Alexandru Ionescu spune că a acumulat deja 15 ani de experienţă profesională în IT şi are nouă proiecte publice. Încă de la 10 ani a dezvoltat primele proiecte din pasiune, lansând, la 16-17 ani, primele jocuri în PlayStore şi AppStore. A participat şi a câştigat, de-a lungul timpului, diverse hackathoane; private alpha tester Firestore/Google (2017); în 2019 a cofondat serviciul BeeFast.


Ambiţia sau talentul – ce contează cel mai mult pentru a avea succes?           

În IT ambele sunt importante, însă nu cred că sunt esenţa succesului. Pentru mine cele mai importante au fost curiozitatea si pasiunea. Prima pentru că te ajută să înţelegi şi apoi să schimbi în mai bine ceea ce există deja, a doua pentru că lucrurile merg mai uşor, chiar dacă munceşti foarte mult.

Ce ţi-ar plăcea să ai şi nu deţii în prezent?                  

Timp şi resurse financiare infinite. Sunt multe direcţii unde am intuit şi intuiesc oportunităţi mari pentru curiozitatea şi pasiunea mea – multe materializate mainstream mai târziu de alţii. Mi-ar plăcea să pot dezvolta mai uşor ideile pe care le am despre viitor.

În ce loc te simţi cel mai fericit?                                  

Deşi mă simt cel mai bine atunci când dezvolt, analizez, învăţ sau explic aspecte care ţin de IT, mereu am avut o atracţie către zona creativă (desen, muzică, arta digitală, animaţie, modelare digitală). Cu mai mult sau mai puţin talent. :)

Cine este mentorul tău?                                                         

Am fost predominant autodidact, însă au fost momente când  încrederea şi susţinerea acordate de familie, anumiţi profesori şi prieteni, partenerii de business şi de viitoarea mea soţie au fost foarte importante pentru mine. Mă inspiră cel mai mult, deşi există şi reţineri, Elon Musk.

Ce te motivează?          

Fiecare dintre noi are un scop în viaţă şi ar trebui să lăsăm în urmă cel puţin câteva unelte pe care să sperăm că generaţiile viitoare le vor folosi spre bine. Asta mă motivează să continui acest drum, investind în ideile şi oamenii în care cred cu adevărat.

Care crezi că este cea mai mare provocare a vremurilor noastre?

Una din cele mai mari provocări de azi este depăşirea superficialităţii. Investirea în şi urmarea unei direcţii corecte, dar vizionare este foarte dificilă, majoritatea oamenilor fiind speriaţi de teren netestat sau nefiind dispuşi să intre în profunzimea de care e nevoie pentru o adevărată schimbare.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.