Cine e noul campion mondial la săritura în lungime (VIDEO)

Postat la 25 decembrie 2011 77 afişări

Puricele din poveste care reuşea să sară chiar şi potcovit cu 99 de ocale de fier pare să-şi fi găsit naşul.

Entomologii sud-africani au descoperit o insectă care seamănă cu un gândac de bucătărie, dar, spre deosebire de acesta, este capabil să sară pe o distanţă de 50 de ori lungimea corpului său, conform unui studiu prezentat în Biology Letters, publicaţie a Societăţii Regale de Ştiinţe din Londra.

Dotat cu picioare ca de lăcustă, gândăcelul o întrece la sărituri, deoarece lăcusta nu poate parcurge dintr-un salt decât o distanţă de douăzeci de ori mai mare decât lungimea corpului. Gândacul săltăreţ (Saltoblattella montistabularis) trăieşte în Africa de Sud şi este dotat şi cu o pereche de ochi mari, ieşiţi în afară, care îi permit să-şi calculeze bine aterizarea.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cine-e-noul-campion-mondial-la-saritura-in-lungime-video-9095782
9095782
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.