Cand magazinul alege cumparaturile in locul clientilor

Autor: Loredana Fratila-Cristescu Postat la 21 mai 2011 37 afişări

Daca initial magazinele online s-au impus in fata clientilor gratie gamei variate de produse care-i scutea de drumuri la magazine, cu timpul multimea de optiuni disponibile a ajuns sa-i bulverseze pe unii clienti si astfel au aparut magazine care aleg in locul lor.

Ultima moda in materie de magazine online o reprezinta site-uri ca JewelMint, Send the Trend, ShoeDazzle, JustFabulous ori Sole Society, care le ofera utilizatorilor o gama restransa de produse ca bijuterii, accesorii sau incaltaminte.

Modelul dupa care functioneaza este simplu: produsele sunt, de regula, fie create, fie alese de o celebritate. Persoanele care doresc sa cumpere ceva se inregistreaza pe site, completeaza un chestionar cu preferinte in materie de moda si alte detalii si platesc o taxa lunara. In fiecare luna, site-ul le propune, pe baza raspunsurilor la chestionare si a unor algoritmi de soft, cateva produse considerate a fi adecvate stilului lor, din care pot alege unul sau nu, iar taxa necheltuita poate fi utilizata pentru achizitii ulterioare.

Motivul aparitiei unui astfel de model de magazin este usurarea alegerii internautului, care a ajuns ca atunci cand cauta ceva de cumparat online sa fie confruntat cu atatea optiuni, incat nu mai stie spre care sa se indrepte.

Investitorii par si ei increzatori in viitorul magazinelor de acest tip, daca ne uitam la milioanele de dolari primite ca finantare de Send the Trend, ShoeDazzle sau BeachMint, operatorul JewelMint care are in plan lansarea unui nou site, StyleMint.

In ciuda criticilor din partea celor ce nu cred ca e chiar asa usor sa determini ceva ca stilul personal al fiecaruia, aceste site-uri se recomanda cu avantajul ca strategia lor elimina riscul acumularii de stocuri, iar in timp magazinele ajung sa anticipeze ceea ce vor cumpara clientii, pe baza interactiunii cu ei luna de luna.

Urmărește Business Magazin

/arta-si-societate/panorama/cand-magazinul-alege-cumparaturile-in-locul-clientilor-8277361
8277361
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.