Viata intr-un penthouse

Postat la 26 iunie 2008 1947 afişări

O oaza de liniste in mijlocul furtunii. Acestea sunt apartamentele de tip penthouse care, desi se afla in apropiere de punctele de interes ale marilor orase, se pastreaza departe de agitatia specifica acestora. Spatii largi, panorame spectaculoase ale oraselor sau ale zonelor verzi si cele mai bune finisaje posibile:asa arata viata la ultimul etaj.

Viata intr-un penthouse

Ca un refugiu dupa o zi agitata, o cana de ceai sau un pahar de vin bun savurat pe veranda propriei case din fata lacului sau in gradina adormita in simfonia greierilor din padurea din apropiere suna ca un vis accesibil doar celor dintr-o clasa sociala obisnuita cu un stil de viata luxuriant. Asa si este, numai ca implinirea visului se face adesea cu un sacrificiu: indepartarea de punctele de interes ale orasului, fie ca este vorba de cladiri de birouri sau de principalele zonele importante din punct de vedere cultural sau social.

 

Penthouse-ul reprezinta din acest punct de vedere solutia perfecta pentru cei care doresc sa aiba o oaza proprie de liniste in centrul metropolei. La fel de scump ca si o casa pe malul lacului sau o vila in centrul orasului, uneori chiar mai scump, penthouse-ul este considerat mai exclusivist decat majoritatea vilelor de lux datorita numarului redus al apartamentelor situate deasupra tuturor. „Cred ca in total sunt tranzactionate cateva zeci pe an, sunt putine proprietati care se pot numi cu adevarat penthouse“, spune Robert Teodorescu, sales manager in cadrul com­paniei imobiliare Regatta.

Teodorescu argumenteaza prin cele doua caracteristici de baza care fac dintr-un aparta­ment la ultimul etaj un penthouse clasic: amplasarea intr-o zona buna si o panorama de vis. „Nu conteaza daca este la ultimul etaj, poti fi si la etajul 20, daca in jur vezi alte blocuri sau de la inaltimea unui bloc mai mic vezi acoperisurile altor blocuri si case, nu ai nimic deosebit“, considera Teodorescu, adau­gand ca amplasarea intr-o zona buna, cu vecini care sa faca parte din aceeasi clasa sociala cu posesorul penthouse-ului, este la fel de importanta.

Practic, un apartament la ultimul etaj dintr-un turn, fie si el de 25 de etaje, care va avea la nivelurile inferioare apartamente destinate clasei medii, nu va fi la fel de exclusivist precum un penthouse clasic care beneficiaza si de amplasarea intr-o zona unde pretul locuintelor garanteaza un statut impartasit de catre toti locuitorii cladirii.

Deosebit este cuvantul de ordine in tot ceea ce priveste un penthouse, de la panorama de vis la finisaje sau la statutul social pe care o astfel de locuinta i-l poate conferi pose­so­rului. „Cumparatorul unui penthouse este o persoana cu standarde financiare si sociale inalte. Penthouse-ul este aparta­mentul spa­tios situat la cel mai inalt nivel al cladirii, fapt care ofera o corelatie de la sine in­teleasa“, explica Adrian Dumitru, director de vanzari proiecte rezidentiale in cadrul com­paniei imobiliare Neocasa.

Amplasarea la cel mai inalt nivel al cladirii tre­buie insotita de o panorama pe masura, cele mai bune zone ale Capitalei din acest punct de vedere fiind Dorobanti, Kiseleff si Avia­­torilor, in opinia reprezentantului Regatta. Chiar daca in aceste zone nu vom vedea apartamente situate la niveluri care depasesc etajul zece, panorama va fi una din cele mai bune, deasupra unor oaze de verdeata. n plus, de cele mai multe ori, un penthouse are terase proprii unde sunt amenajate adevarate gradini, unele dintre oferte avand ca bonus o gradina situata pe terasa imobilului.

Toate acestea sunt completate obligatoriu de spatiile largi oferite de cele mai exclusiviste apartamente, spatii care ii pot da posesorului impresia ca locuieste intr-o vila situata deasupra orasului. „Am avut un client care dorea un apartament fara pereti. Tocmai vizionase un penthouse de peste 250 de metri patrati si dorea sa nu aiba deloc pereti, sa fie o singura camera mare“, povesteste Teodorescu pentru a exemplifica cerintele pe care un doritor al unui penthouse le poate avea. n plus, spatiile largi trebuie sa fie insotite de deschideri cat mai mari catre privelistea pe care o poate oferi locuinta, un perete de sticla care sa permita o panorama de 360 de grade asupra orasului repre­zentand cireasa de pe tort.

Finisajele trebuie sa reprezinte de asemenea tot ce este mai bun in materie. „Poate sa fie un parchet laminat simplu sau sa fie din lemn masiv care costa cateva sute de euro pe metrul patrat. Un cunoscator va sesiza ime­diat diferentele“, explica Robert Teodorescu. De asemenea, usile dintr-un lemn de calitate, feroneria sau existenta unui semineu sunt alte finisaje standard in cele mai multe cazuri pentru un penthouse.

Si cum o persoana cu venituri foarte mari doreste sa isi personalizeze locuinta dupa propriile gusturi, vizioneaza apartamentele impreuna cu un arhitect, mobilarea sau schimbarile arhitecturale urmand sa se faca doar in conformitate cu cerintele noului proprietar.

Cat de scumpe sunt insa proprietatile de acest tip? Cel mai exclusivist penthouse aflat in portofoliul Regatta are un pret de 1,2 mi­lioane de euro, fiind situat in zona Doro­banti din Bucuresti. Locuinta are o camera de zi, doua dormitoare, bucatarie, doua bai si un grup sanitar la care se adauga doua terase si doua locuri de parcare. n total 240 de metri patrati care sunt completati de finisaje precum parchetul din lemn masiv sau obiecte de mobilier din nuc. A doua oferta sare de asemenea de un milion de euro, avand un pret de 1,13 mil. euro. Cele trei dor­mitoare se adauga unui living, dar si teraselor si fini­sajelor care fac din aceasta oferta una din cele mai scumpe din Bucuresti in materie de apartamente.

Pretul nu reprezinta insa cel mai important factor pentru doritorul unui penthouse, care „are in medie peste 35 de ani, nu este la pri­ma achizitie si are o pozitie financiara foarte buna, dorind sa se remarce prin unicitate“, dupa cum spune reprezentantul Neocasa. n plus, de multe ori se cauta elemente iesite din comun, specifice extravagantei in materie de lux, care nu sunt inca prezente pe piata lo­cala. „Am vazut spre exemplu in Moscova un imobil de lux unde dezvoltatorul con­struise o sosea in spirala pana la ultimul etaj al cladirii, unde era un penthouse. Garajul are pereti din sticla, iar langa el era living-ul, de unde pose­so­rului proprietatii putea sa isi etaleze au­tomobilul in compania unor prie­teni“, poves­teste Teodorescu, care se as­teapta ca astfel de finisaje unice sa devina in curand comune si pe plan local.

Urmărește Business Magazin

/analize/imobiliare/viata-intr-un-penthouse-2740865
2740865
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.