Strada cu cele mai multe magazine Mega Image în România

Autor: Razvan Muresan Postat la 01 noiembrie 2013 6084 afişări

Retailerul Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, deţine 13 magazine pe o rază de 500 de metri, dintre care şapte se află pe bulevardul bucureştean Calea Moşilor, situat în sectorul 2 al Capitalei.

Intersecţia dintre străzile Calea Moşilor şi bulevardul Dacia grupează patru magazine amplasate la nici o sută de metri unul de celălalt.

Mega Image, parte a grupului belgian Delhaize, va mai deschide 11 magazine în noiembrie, ajungând astfel la o reţea de 272 de unităţi la finele lunii. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, care cuprinde 261 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image, Shop&Go şi AB Cool Food.

Retailerul belgian Mega Image, cu afaceri de aproape 400 mil. euro, a ocupat Bucureştiul şi împrejurimile cu peste 200 de magazine, lăsând foarte puţin loc de manevră competitorilor săi pe de-o parte şi eliminând mulţi dintre micii jucători tradiţionali, pe de alta. Mai mult, belgienii continuă să se extindă, iar Consiliul Concurenţei spune că nu există nicio piedică în calea expansiunii lanţului atâta timp cât nu sunt achiziţionate reţele concurente.

Peste 45.000 de afaceri mici din comerţ au tras obloanele în ultimii ani pentru că nu au reuşit să ţină piept crizei financiare şi supermarketurilor care au atacat exact teritoriul controlat anterior de afacerile de familie din retail.

Anul trecut, Mega Image a obţinut un profit de 3,5 ori mai mare decât în 2011, de 46,7 milioane lei (10,5 milioane euro), la o cifră de afaceri cu 44% mai ridicată, de 1,75 miliarde lei (394 milioane euro). Xavier Piesvaux este şeful Mega Image.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mega image,
magazine,
bucuresti,
capitala,
deschidere
/analize/comert/strada-cu-cele-mai-multe-magazine-mega-image-in-romania-11603018
11603018
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.