Xavier Piesvaux

Postat la 21 noiembrie 2013 2560 afişări

Xavier Piesvaux, Mega Image

Xavier Piesvaux

Xavier Piesvaux, şeful Mega Image, este absolvent al Şcolii de Afaceri din Franţa şi deţine din 2008 poziţia de director general al companiei Mega Image, parte din Delhaize Group. Compania este unul dintre cei mai dinamici retaileri de pe piaţă, având un ritm alert de expansiune.

Anterior acestei poziţii, Xavier Piesvaux, şeful Mega Image, a lucrat pentru divizia de supermarketuri a grupului francez Carrefour în China, ocupând de-a lungul timpului mai multe poziţii, de la cea de trezorier până la director general.

"România este încă o piaţă emergentă, cu potenţial ridicat, ce face eforturi pentru a se adapta la standardele europene, dar în acelaşi timp este o piaţă dominată de incertitudine economică, legislativă şi politică", declară Xavier Piesvaux. "Din punct de vedere al managementului, te obligă să provoci permanent oportunităţile existente, create de potenţialul de dezvoltare versus capacitatea de a a avea o viziune pe termen mediu, nu numai pe termen scurt", spune Xavier Piesvaux. Şeful Mega Image se referă la capacitatea de a executa planurile într-un mod dinamic şi profesionist, precum şi la capacitatea de a stimula echipa "către productivitate, analiză şi conducerea afacerii".

Sub conducerea lui Xavier Piesvaux, Mega Image ajunge la sfârşitul anului 2013 la o reţea de 272 de unităţi. Fondat în 1995, Mega Image este cel mai mare lanţ de supermarketuri din România, care cuprinde 261 magazine în Bucureşti, Constanţa, Ploieşti, Piteşti, Braşov, Târgovişte şi alte oraşe, sub mărcile Mega Image, Shop&Go şi AB Cool Food.

Retailerul belgian Mega Image, cu afaceri de aproape 400 mil. euro, a ocupat Bucureştiul şi împrejurimile cu peste 200 de magazine, lăsând foarte puţin loc de manevră competitorilor săi pe de-o parte şi eliminând mulţi dintre micii jucători tradiţionali, pe de alta. Mai mult, belgienii continuă să se extindă, iar Consiliul Concurenţei spune că nu există nicio piedică în calea expansiunii lanţului atâta timp cât nu sunt achiziţionate reţele concurente.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Xavier Piesvaux
/lideri/xavier-piesvaux-11711667
11711667
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.