Surpriză totală: Primul mare oraş care iese din carantină. A fost un focar gigant de coronavirus, iar autorităţile au dat liber la tot

Autor: Alex Ciutacu Postat la 07 aprilie 2020 653 afişări

Wuhan, oraşul chinez în care a izbucnit epidemia de coronavirus devenită pandemie globală, va elimina miercuri măsurile de carantină naţională, după 76 de zile, potrivit FT, care citează presa locală.

Capitala provinciei Hubei iese din această carantină naţională fără precedent care a îngheţat a doua cea mai mare economie a lumii – întrucât producţia industrială a scăzut cu 13,5% în primele două luni ale anului.

Relaxarea restricţiilor de călătorie vine după ce numărul de cazuri raportate a scăzut semnificativ.

Marţi, numărul deceselor provocate de COVID-19 în Wuhan a scăzut la zero pentru prima dată.

Circa 55.000 de oameni sunt pregătiţi să se urce în trenuri şi să părăsească miercuri oraşul, potrivit The Global Times, ceea ce va pune o presiune enormă pe infrastructura de cale ferată – neutilizată în ultimele luni.

Peste 80 de trenuri ultra-rapide sunt în aşteptare în cele trei gări din Wuhan, potrivit Peopleăs Daily, o entitate controlată de Partidul Comunist din China.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.