Vodafone ar prefera să încaseze 135 de miliarde de dolari de la Verizon decât să continue relaţia

Autor: Marius Oncu Postat la 25 martie 2013 14 afişări

Grupul britanic Vodafone analizează vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, tranzacţie în urma căreia Vodafone ar putea obţine până la 135 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de MarketWatch.

Vodafone ar prefera să încaseze 135 de miliarde de dolari de la Verizon decât să continue relaţia

Grupul britanic Vodafone analizează vânzarea participaţiei de 45% pe care o deţine la Verizon Wireless, cel mai mare operator de telefonie mobilă din SUA, tranzacţie în urma căreia Vodafone ar putea obţine până la 135 miliarde de dolari, potrivit publicaţiei Sunday Times, citată de MarketWatch. Verizon Wireless este o companie mixtă deţinută de Vodafone şi Verizon Communications. În cazul în care Vodafone ar vinde, valoarea tranzacţiei, printre cele mai mari din istorie, s-ar situa la 88 mld. lire sterline (circa 135 mld. dolari), aproape de capitalizarea de 90 de miliarde de lire a grupului. Vodafone înclină însă către ieşirea de pe piaţa americană, unde pe parcursul ultimului deceniu a avut o relaţie profitabilă, dar dificilă cu Verizon, scrie publicaţia britanică.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vodafone-ar-prefera-sa-incaseze-135-de-miliarde-de-dolari-de-la-verizon-decat-sa-continue-relatia-10689271
10689271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.