Vicepreşedintele UMP vrea ca UE să fie formată din şase membri şi Franţa să iasă din Schengen

Postat la 11 aprilie 2014 71 afişări

Vicepreşedintele UMP (dreapta) Laurent Wauquiez, fost ministru în timpul preşedinţiei lui Nicolas Sarkozy, s-a declarat joi în favoarea constituirii unui nucleu dur al UE format din şase ţări şi a ieşirii Franţei din spaţiul Schengen, potrivit unui interviu acordat postului de televiziune BFMTV.

Vicepreşedintele UMP vrea ca UE să fie formată din şase membri şi Franţa să iasă din Schengen

 "Integrând prea multe ţări, am ucis proiectul european", apreciază Laurent Wauquiez, fost ministru pentru Afaceri Europene. "Extinderea a fost o eroare. Trebuie reconstituit nucleul european în jurul a şase ţări: Germania, Italia, Spania, Belgia, Olanda şi Franţa. Celorlalte trebuie să li se explice că nu funcţionează în acelaşi ritm. Este valabil pentru Marea Britanie, Irlanda sau România" , a declarat el.

"Te salvezi sau te scufunzi cu Europa, aceasta este poziţia mea", a declarat el. Pe tema imigraţiei, Laurent Wauquiez apreciază că "Franţa trebuie să iasă din Schengen" şi speră "că aceasta va deveni poziţia UMP".

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/vicepresedintele-ump-vrea-ca-ue-sa-fie-formata-din-sase-membri-si-franta-sa-iasa-din-schengen-12451688
12451688
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.