Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european

Postat la 10 aprilie 2014 62 afişări

Statul francez a cerut grupului Orange, la care controlează 27% din acţiuni, să caute alianţe la nivel european şi va încuraja fuziuni şi achiziţii în rândul operatorilor telecom din Franţa, a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg, citat de Bloomberg.

Franţa cere grupului Orange să caute alianţe la nivel european

 "Consolidarea este o necesitate în Franţa şi în Europa, iar noi vom lucra activ să o încurajăm", a declarat Montebourg în faţa comisiilor pentru economie şi finanţe ale Adunării Naţionale, în cadrul unei întâlniri la care a fost discutată preluarea companiei SFR, al doilea mare operator din Franţa, de către grupul Altice.

Vivendi a convenit vânzarea SFR către Altice, cu sediul în Luxemburg, într-o tranzacţie evaluată la peste 17 miliarde euro, respingând o ofertă de la compania Bouygues, sprijinită în negocieri de guvernul de la Paris.

Montebourg a afirmat că vânzarea SFR ridică semne de întrebare privind viitorul Bouygues şi Iliad, un alt operator telecom din Franţa. O fuziune între aceste companii nu este planificată pentru moment, dar această situaţie se poate schimba, a spus el.

Cititi mai multe pe www. mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/franta-cere-grupului-orange-sa-caute-aliante-la-nivel-european-12448087
12448087
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.