Vânzarea operaţiunilor TikTok din SUA, pusă pe pauză. Administraţia Biden revizuieşte poziţia oficială faţă de Beijing

Autor: Alex Ciutacu Postat la 11 februarie 2021 53 afişări

Vânzarea operaţiunilor TikTok din SUA, pusă pe pauză. Administraţia Biden revizuieşte poziţia oficială faţă de Beijing

Administraţia Biden a semnalat că va relaxa eforturile prin care americanii îi obligă pe chinezii de la ByteDance să vândă operaţiunile din SUA ale popularei aplicaţii TikTok – o iniţiativă lansată de Donald Trump în ultima parte a mandatului său, potrivit Bloomberg.

Noul preşedinte american i-a cerut miercuri unui judecător federal să pună pe pauză procesul deschis în legătură cu interdicţia aplicată de fostul preşedinte Trump pentru TikTok.

Casa Albă a transmis că TikTok face parte dintr-o reexaminare la scară largă a poziţiei guvernului american faţă de politicile Beijingului. Revizuirea va cuprinde şi această temă, a modului în care datele americanilor pot fi protejate online.

În urma analizei, administraţia Biden va pregăti o soluţie „decisivă şi eficientă”, deşi nicio acţiune nu este iminentă, a declarat Jen Psaki, secretarul de presă de la Casa Albă.

Această evoluţie arată că vânzarea forţată a operaţiunilor americane ale TikTok nu stă foarte sus în lista de priorităţi a noului preşedinte american, deşi compania rămâne încă în discuţii cu autorităţile de reglementare. Până acum, noul preşedinte şi-a dedicat timpul unor noi pachet de sprijin economic pentru a atenua impactul pandemiei.

Dincolo de TikTok, administraţia Biden a pus pe pauză mai multe acţiuni care au fost etichetate de Trump drept priorităţi de securitate naţională legate de China, inclusiv o serie de tarife comerciale şi delistarea companiilor chineze de pe bursele americane.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
administratie,
biden,
operatiuni,
vanzare,
pauza,
sua,
pozitie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.