Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume îşi modifică toate produsele după ce a făcut o descoperire revoluţionară

Autor: Ioana Matei Postat la 01 decembrie 2016 1171 afişări

Unul dintre cei mai mari producători de ciocolată din lume îşi modifică toate produsele după ce a făcut o descoperire revoluţionară

Gigantul elveţian Nestle a anunţat că a făcut o descoperire ştiinţifică revoluţionară care poate ajuta la reducerea zahărului din ciocolata produsă, potrivit BBC.

Compania, care produce mărcile Kitkat şi Aerom spune că cercetătorii au descoperit o modalitate prin care să modifice structura zahărului, astfel încât să folosească cu 40% mai puţin în produsele companiei. Ei afirmă că pot face acest lucru fără să influenţeze gustul. Nestle spune că va patenta aceste descoperiri şi că va începe să folosească noul zahăr din 2018.

Oamenii de ştiinţă au modificat structura zahărului astfel încât acesta să se dizolve mai rapid. Acest lucru păcăleşte papilele gustative, cu efectul creşterii percepţiei de dulce, afirmă Nestle.

Chief technology officer-ul companiei, Stefan Catsicas, a descris inovaţia drept ”o descoperire cu adevărat revoluţionară”. Cantitatea de zahăr din ciocolată variază de la marcă la marcă, dar ciocolata cu lapte este formată, în general, din 50% zahăr - parte din acesta provine de la laptele folosit; în cazul ciocolatei albe, cantitatea de zahăr poate ajunge până la 60%, iar cantitatea de zahăr din ciocolata neagră esta variabilă - poate fi şi de 40%, dar poate să şi lipsească - majoritatea oamenilor consideră însă că ciocolata fără zahăr este prea amară.

Profesorul Julian Cooper, preşedintele Comitetului Ştiinţific de la Institutul de Ştiinţă şi tehnologie în domeniul alimentar, spune că descoperirea făcută de Nestle a fost importantă. ”Acest tip de ştiinţă este foarte util. Mulţi au studiat zahărul încercând să-i scadă cantitatea folosită în general.” Profesul a lucrat timp de 40 de ani în industria zahărului şi spune că patentele Nestle ar putea să îi determine pe competitori să lucreze la descoperirea unor metode similare de modificare a structurii zahărului. 

Urmărește Business Magazin

Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen Cum a ajuns o companie din Bistriţa să valoreze 70 de milioane de euro şi  să atragă atenţia unor companii gigant precum Tesla şi Volkswagen

Chiar dacă investiţiile noi în producţie au devenit un soi de rara avis a industriei locale, schimbările din domeniu nu înseamnă doar închideri de fabrici, ci şi intrarea pe cele mai noi nişe ale industriei globale.

vezi continuarea
Mediafax
VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat
1 IULIE. Măsurile de relaxare au fost amânate. Care sunt noile prevederi şi în ce condiţii pot fi închise terasele
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD Teodorovici suspectează înţelegeri ascunse cu PNL pentru organizarea online a Congresului PSD
Veste bună pentru românii care vor să se întoarcă în ţară: Nu mai au obligativitatea de a se mai izola
MonitorulSiguranteiCetateanului
Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a) Povestile lui Valeriu Suhan La plesneala cu un springar (parte a II-a)
COMENTARIU Marius Oprea: România, o ţară săracă? Fraierii sînt săraci. Şmecherii prosperă

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.