S-a deschis un nou mall, la Piatra-Neamţ, în urma unei investiţii de 25 mil. euro

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 01 decembrie 2016 12080 afişări

S-a deschis un nou mall, la Piatra-Neamţ, în urma unei investiţii de 25 mil. euro

După finalizarea unei investiţii de 25 de milioane de euro, noul centru comercial din reşedinţa judeţului Neamţ îşi primeşte vizitatorii.

Shopping City din Piatra Neamţ a fost dezvoltat de New Europe Property Investment plc (NEPI), iar una dintre ancorele noului spaţiu comercial este hipermarket-ul Carrefour, primul din această zonă al grupului francez. Galeria reuneşte peste 70 de spaţii comerciale şi are peste 1.500 de angajaţi.

„În ultimii ani, NEPI a investit intens în România (...) Shopping City Piatra-Neamţ fiind al doilea centru comercial pe care îl inauguram în acest an, după Shopping City Timişoara. În primul an de funcţionare ne aşteptăm să ne treacă pragul peste 5,5 milioane de vizitatori.”, a declarat Sebastian Mahu, asset manager în cadrul NEPI.

Centrul comercial, ce acoperă o suprafaţă totală închiriabilă de 28.000 de metri pătraţi, este dispus pe două niveluri şi include o parcare exterioară de 1.000 de locuri, accesibilă prin cele două sensuri giratorii create la intrările din Bulevardul Decebal şi Strada Bistriţei. Parterul găzduieşte branduri de modă, sport, frumuseţe, bijuterii şi accesorii, home&deco, articole pentru copii şi jucării, tehnologie, dar şi farmacii, bănci, petshop, service auto, servicii de optică.

Nivelul 1 este dedicat zonelor de food court si divertisment, completate de o terasă exterioară ce oferă o panoramă a culmilor muntoase. Zona găzduieşte restaurante şi cafenele, unele în premieră în judeţ, precum şi diverse opţiuni de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele, asigurate de cazinoul MaxBet, zona de recreere MaxFun şi locul de joacă Paradisul Copiilor.

Cinematograful multiplex Cinema City are şase săli, unde vizitatorii vor putea urmari, începând din a doua parte a lunii decembrie, filme în formate 2D şi 3D.

Hipermarketul Carrefour are o suprafaţă de 7.500 de metri pătraţi, şi o gamă de peste 50.000 de articole. Printre brandurile prezente în Shopping City Piatra-Neamţ se numără: C&A, New Yorker, Intersport, Pepco, Takko Fashion, Secuiana, Textil Market, Orsay, Neo Fashion, TMX, Gatta, Otter, CCC, Deichmann, Benvenuti, Marelbo, Banca Transilvania.

NEPI este un grup de investiţii şi dezvoltare listat la Busa de Valori din Johannesburg (JSE) şi la Bursa de Valori din Bucureşti (BVB). Grupul a fost înfiinţat în anul 2007 pentru a achiziţiona, a dezvolta şi a gestiona cele mai importante proprietăţi pe zona de retail din ţările emergente ale Uniunii Europene, cu potenţial de creştere pe termen lung.

Din portofoliul NEPI mai fac parte Mega Mall, Mall Promenada, Vulcan Value Center, Shopping City Timişoara, City Park Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu-Jiu, Severin Shopping Center, Shopping City Deva  şi alte centre comerciale în întreaga ţară, dar şi în Serbia şi Slovacia. NEPI deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView, Aviatorilor 8 în Bucureşti, City Business Centre în Timişoara şi The Office în Cluj.

În România, grupul Carrefour operează 283 de magazine dintre care 31 hipermarketuri, 112 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact, un magazin online şi 86 de magazine Billa.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
neamt,
investitii,
mall,
nepi,
shopping,
carrefour

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.