Implanturile dentare generează 70% din veniturile clinicilor de stomatologie

Autor: Ioana Mihai-Andrei Postat la 30 noiembrie 2016 124 afişări

Implanturile dentare generează 70% din veniturile clinicilor de stomatologie

România este una dintre cele mai populare destinaţii europene pentru turismul medical, pe loc fruntaş în topul celor mai căutate specializări fiind stomatologia. Asta deşi, paradoxal, românii sunt codaşii Europei în ceea ce priveşte îngrijirea şi igiena dentară. „Piaţa stomatologică din România este în continuă creştere, fiind aleasă de mulţi pacienţi din străinatate atât pentru profesionalismul medicilor români, cât şi pentru preţurile mai scăzute decât în multe alte ţări”, a declarat dr. Bogdan Acatrinei, medic stomatolog în cadrul clinicii  Superdent 92, cu ocazia primului Congres Internaţional de Implantologie Dentară, organizat în România, la finalul acestei luni.

În aceste condiţii, a mai spus dr. Acatrinei, aproximativ 70% din venitul total al clinicilor pentru adulţi este generat de implantologie şi partea de estetică dentară, ortodonţia înregistrând venituri de 80% în linia dedicată adolescenţilor. Cifrele vin însă într-un context îngrijorător - ţara noastră este codaşa Europei în ceea ce priveşte îngrijirea orală. Mai bine de jumătate dintre romîni (66%) nu merg nici măcar o dată pe an la dentist, în comparatie cu olandezii, spre exemplu, îşi fac un control stomatologic cel puţin o dată pe an în procent de 83%.

Mai mult decât atât, românii se clasează pe ultimele locuri şi la consumul de pastă de dinţi pe cap de locuitor – mai puţin de două tuburi pe an. Studiile mai arată că aproape 20% dintre români nu se spală pe dinţi nici macăr o dată pe zi.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
stomatologie,
clinici,
venituri,
implanturi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.