Universitatea Oxford vrea să se mute în Franţa

Autor: Florin Casota Postat la 20 februarie 2017 826 afişări

Oxford, una dintre cele mai bune universităţi din lume, este afectată într-un mod neaşteptat de Brexit şi caută să-şi deschidă un campus în Franţa.

Universitatea Oxford vrea să se mute în Franţa

Prestigioasa universitate vrea să-şi deschidă o filială, pentru prima dată în istoria sa de 700 de ani, în Franţa pentru a rămâne ancorată în Uniunea Europeană şi după ieşirea Marii Britanii din UE, informează The Independent.

Principala grijă a conducerii prestigioasei universităţi este că va rămâne fără fonduri europene pentru programele sale educaţionale, dar şi că va pierde studenţi străini.

Autorităţile franceze au confirmat că lucrează cu reprezentanţii Oxford în legătură cu o deschidere a unei filiale în ţară. Potrivit Daily Telegraph, dacă se va deschide o filială acolo, universitatea va continua să primească finanţări din partea UE chiar şi după Brexit. Dacă totul merge conform planului atunci la noul campus din Paris vor începe lucrările în 2018. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.