Tineri manageri de top 2018: Velinca Ciuciu, contabil-şef şi back office manager, MOL România

Autor: Ioana Matei Postat la 15 august 2018 384 afişări

Tineri manageri de top 2018: Velinca Ciuciu, contabil-şef şi back office manager, MOL România

Velinca Ciuciu şi-a început activitatea profesională în anul 2002, angajându-se în ultimul an de facultate, iar acum se ocupă de coordonarea departamentului de contabilitate al grupului MOL pentru a asigura efectuarea corectă, eficientă şi la timp a activităţilor contabile, în conformitate cu cerinţele legale şi de grup.

Începând cu luna februarie 2018, conduce o echipă formată din 20 de angajaţi, în calitate de contabil-şef al MOL Romania Petroleum Products (PP).  Faptul că s-a format profesional având de-a lungul anilor responsabilităţi din toate ariile domeniului financiar-contabil i-a oferit o viziune complexă asupra companiei, proceselor, procedurilor, aşteptărilor şi obiectivelor.

„M-am angajat în ultimul an de facultate (2002) în cadrul departamentului financiar-contabil şi am urmat toate etapele unei cariere, începând de la funcţia de junior şi până la manager. În anul 2013 am fost angajată în poziţia de contabil-şef la Panfora Oil & Gas, companie din Grupul MOL. În anul 2015 am preluat în paralel şi responsabilităţile de contabil-şef în cadrul MOL Retail Comerţ (fosta ENI, companie achiziţionată de către MOL Grup). În anul 2017 am devenit angajată a MOL România PP având în continuare şi rolul de contabil-şef al MOL Retail Comerţ, iar din februarie 2018 sunt contabil-şef al MOL România PP”, spune Velinca Ciuciu.

Faptul că a fost direct implicată în transformările care au avut loc în cadrul mai multor companii din acelaşi segment de business, care fac sau au făcut parte din cadrul grupului MOL, i-a oferit Velincăi Ciuciu o mai bună înţelegere a proceselor de business şi capacitatea de a aprofunda domeniul financiar complex al petrolului şi gazelor.

Momentul despre care poate spune că a fost cel mai dificil în cariera sa e cel în care, pentru o perioadă, a deţinut funcţia de contabil-şef în două companii. „Am preluat funcţia de contabil-şef la MOL Retail Comerţ, având în paralel aceeaşi funcţie şi la Panfora Oil & Gas. Lucram în două businessuri care aveau sisteme contabile diferite, proceduri diferite şi trebuia să asigurăm efectuarea corectă a activităţilor contabile în termenele stabilite, conform cerinţelor legale şi de raportare către grup. De asemenea, trebuia să integrăm modul de lucru, procedurile şi procesele care se desfăşurau în cadrul MOL Retail Comerţ în modul de lucru din cadrul Grupului MOL”, spune Velinca Ciuciu.

Pentru că este un om al cifrelor, Velinca Ciuciu consideră că această meserie reprezintă pentru ea o pasiune de care va continua să se bucure şi în viitor. „Domeniul financiar are o structură unică, foarte clară, necesară pentru implementarea strategiei financiare a unei companii şi eficientizarea activităţii. Reprezintă practic nucleul oricărei companii, care poate nu este extrem de vizibil, dar are cu certitudine cea mai mare importanţă în «arhitectura» acesteia”,  spune Velinca Ciuciu.

Velinca Ciuciu a absolvit Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii de Vest Timişoara.


38 de ani  

contabil-şef şi back office manager 

MOL România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.