Retailerul Homebase închide peste 40 de magazine şi concediază 1.500 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 15 august 2018 3216 afişări

Retailerul Homebase închide peste 40 de magazine şi concediază 1.500 de persoane

Retailerul Homebase a confirmat planurile conform cărora va închide cel puţin 42 de magazin până la începutul anului viitor şi va concedia circa 1.500 de persoane, potrivit The Guardian.

Pe lângă aceste închideri de sucursale, care sunt totuşi mai puţine decât preconiza piaţa săptămâna trecută, Homebase va urma să ceară reducerea costurilor cu chiriile cu circa 90% pentru 18 locaţii. În cazul în care costul chiriilor nu va scădea, Homebase ar putea închide aceste magazine generând câteva sute de concedieri.

Retailerul vrea să reducă, per total, costul chiriei pentru aproape o cincime din cele 241 de magazine pe care le are, printr-o procedură dificilă de insolvenţă.

În cadrul procesului, Homebase a promis că va continua să plătească chiriile pentru jumătate din magazine şi va cere reduceri ale costurilor cu chiriile pe alte 60 de locaţii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
inchidere,
concedieri,
magazine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.