Tineri manageri de top 2018: Florin Ştefan, director de operaţiuni, divizia application development, Stefanini România

Autor: Florin Casota Postat la 14 august 2018 312 afişări

Tineri manageri de top 2018: Florin Ştefan, director de operaţiuni, divizia application development, Stefanini România

In calitate de director de operaţiuni în cadrul diviziei Applications Development, Florin Ştefan este responsabil de gestionarea resurselor umane, tehnice, materiale, financiare şi informaţionale, în concordanţă cu politica şi strategia companiei. El coordonează activitatea din două centre de livrare - România şi Moldova - pe toate liniile de business şi este responsabil de implementarea strategiei la nivelul unit-ului de aplicaţii în concordanţă cu strategia generală a companiei. Din această postură el are în subordine 341 de angajaţi.

„În ultimii cinci ani ne-am bucurat de o creştere continuă a veniturilor şi a profitabilităţii. În plus, ne-am extins portofoliul de servicii cu oferte noi”, spune Florin Ştefan, care menţionează deschiderea centrului din Moldova anul trecut, dar şi crearea unui centru de inovaţie specializat în tehnologii software precum blockchain, realitate augmentată şi soluţii cognitive.

Florin Ştefan ocupă rolul actual din martie 2018 şi anterior a lucrat tot în cadrul Stefanini, pe poziţiile de line manager şi senior information technology project manager. „Cu siguranţă, promovarea către alte poziţii în cadrul companiei a venit cu responsabilităţi şi provocări diferite, motivându-mă să îmi dezvolt abilităţile profesionale pentru specificul fiecărui job în parte”, spune el.

Momentul dificil pentru Florin Ştefan a avut loc chiar la începutul carierei, când fusese admis la master, iar angajatorul de la vremea respectivă l-a concediat. Perioada de instabilitate nu a durat mult deoarece a primit alte două oferte de muncă. „Poate sună ciudat, dar cred că toată lumea ar trebui să experimenteze situaţia în care este dat afară de la locul de muncă. Asta pentru că, după părerea mea, un astfel de moment îţi oferă o perspectivă complet diferită, pe care ţi-ar fi dificil să o întâlneşti în alte situaţii.”


37 de ani  

Director de operaţiuni, divizia application development  

Stefanini Romania

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.