Tineri manageri de top 2018: Alina Simona Rusei, chief people operations, Qualitance

Autor: Florin Casota Postat la 10 august 2018 236 afişări

Tineri manageri de top 2018: Alina Simona Rusei, chief people operations, Qualitance

Unul dintre cele mai importante obiective ale Alinei Rusei, spune ea, este crearea şi dezvoltarea unei culturi organizaţionale care susţine performanţa şi evoluţia echipei curente, precum şi atragerea oamenilor talentaţi şi pasionaţi. „Pe de o parte, mă asigur că structura companiei răspunde nevoilor curente şi este perfect aliniată la obiectivele noastre de business pe termen lung. A doua direcţie - îmi dedic o mare parte din timp consilierii echipei de top management”.

În prezent, ea are în subordine şapte oameni, iar anul trecut a lucrat intensiv pe zona de design organizaţional pentru a identifica oportunităţi de dezvoltare a echipei existente şi atragerea de noi talente.

Alina Rusei şi-a început cariera în 2006 la Libra Bank, apoi după un an a trecut în domeniul HR-ului la ManpowerGroup. A intrat în echipa Qualitance în octombrie 2010, părăsind compania în aprilie 2011. A ocupat diverse poziţii la companiile Abbott şi Mylan, iar din vara anului trecut a revenit la Qualitance. „La întoarcerea din concediul de maternitate am simţit nevoia unei reevaluări a contextului meu profesional. Astfel, după şapte ani, am ales să schimb atât industria, cât şi mediul de lucru”, spune ea. Menţionează două momente cheie în carieră: colaborarea cu o echipă de HR din industria farmaceutică, apoi trecerea la mediul IT, „o zonă mult mai dinamică, în continuă schimbare, cu o cultură şi nevoi diferite”.

Cât priveşte viitorul, spune că-şi doreşte să aibă o contribuţie la evoluţia companiei, „încât să ne putem consolida permanent statutul de employer of choice”. Specializată în furnizarea de soluţii software şi servicii de consultanţă în domeniul tehnologic, compania locală Qualitance QBS este prezentă în topurile internaţionale privind cele mai mari creşteri ale firmelor europene sau din regiune încă din 2015, când a fost listată în cadrul Deloitte Technology Fast 50 CE.

Mare parte din business este generat de clienţi din străinătate, mai ales din SUA, unde compania are deschis un birou încă din 2015; de anul trecut au şi un birou în Australia. Echipa Qualitance numără în prezent peste 200 de oameni în cadrul biroului din Bucureşti.


34 de ani  

chief people operations  

Qualitance

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.