Tineri manageri de top 2018: Alexandru Costache, head of telecom product management, Samsung Electronics România

Autor: Florin Casota Postat la 09 august 2018 447 afişări

Tineri manageri de top 2018: Alexandru Costache, head of telecom product management, Samsung Electronics România

Printre principalele responsabilităţi ale lui Alexandru Costache se numără elaborarea strategiei de produs pentru smartphone-uri, tablete şi wearables. Strategia nu implică doar lansările de produs, ci tot ciclul de viaţă al produsului, strategii de promoţii pe segmente, poziţionarea în retail şi marketing. De asemenea, el se ocupă şi de dezvoltarea platformelor şi mecanismelor de promoţie, cât şi de managementul vânzărilor, însă nu şi de vânzarea efectivă.

Alexandru Costache conduce o echipă formată din patru product manageri, un sales support, un SCM şi un master trainer. El a început să lucreze la Camera de Comerţ şi Industrie a României încă din anul al doilea de facultate, ceea ce, spune el, l-a ajutat să câştige experienţă mai repede, lucru care a fost de un real folos când a decis să plece, în 2007, pentru patru ani în Coreea de Sud, cu o bursă din partea Samsung.

Din 2009 lucrează în cadrul companiei, în Coreea, iniţial în funcţia de retail management consultant pentru Samsung Electonics. Doi ani mai târziu, în 2011, s-a întors în România pe postul de telecom product manager, în cadrul aceleiaşi companii. Alexandru Costache numeşte drept cel mai dificil moment din carieră plecarea în Coreea. „A fost o provocare din perspectiva diferenţelor culturale, însă am reuşit să depăşesc acest moment, din dorinţa de a reuşi şi de a înţelege cât mai bine diversitatea la nivel organizaţional.”

Din 2013 până în 2015 a ocupat poziţia de head of retail marketing pentru România şi Bulgaria, iar din octombrie 2015 ocupă poziţia actuală.


35 de ani  

head of telecom product management    

Samsung Electronics România

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 13-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.