Ce se întâmplă în Turcia? Specialiştii avertizează că rata de politică monetară trebuie să crească masiv, până la 23%, pentru a evita dezastrul economic

Autor: Alex Ciutacu Postat la 08 august 2018 139 afişări

Ce se întâmplă în Turcia? Specialiştii avertizează că rata de politică monetară trebuie să crească masiv, până la 23%, pentru a evita dezastrul economic

Banca Centrală a Turciei trebuie să crească dobânda de politică monetară cu peste 500 de puncte de bază pentru a elibera economia de presiune şi pentru a evita o posibilă criză economică, potrivit Investec Asset Management, citaţi de Bloomberg.

„Ei trebuie să strângă cureaua”, şi să crească rata de politică monetară la cel puţin 23%, spune Werner Gey van Pittius, şef pentru pieţele emergente în cadrul fondului de investiţii sud-african care gestionează active de 145 miliarde dolari. „Altfel, nu îşi vor reveni”.

Banca centrală a Turciei – care a crescut rata de politică monetară la 17,75% - a surprins economiştii când a decis să nu continue creşterile în ultima şedinţă.

Influenţa preşedintelui Recep Tayyip Erdogan asupra politicilor monetare a alarmat deja investitorii. Lira s-a depreciat cu 28% în faţa dolarului anul acesta, iar deficitul de cont curent al Turciei face economia vulnerabilă.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
turcia,
crestere,
evitare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.