Primari din Germania contestă plata alocaţiilor pentru copiii imigranţilor, inclusiv români

Postat la 09 august 2018 99 afişări

Primarii unor oraşe din Germania avertizează că pacea socială riscă să fie periclitată din cauza sutelor de milioane de euro pe care autorităţile germane le plătesc pentru alocaţiile a aproape 270.000 de copii ai imigranţilor, inclusiv mulţi români, informează publicaţia Die Welt şi agenţia DPA.

Primari din Germania contestă plata alocaţiilor pentru copiii imigranţilor, inclusiv români

Potrivit Guvernului federal de la Berlin, numărul copiilor imigranţilor care primesc alocaţii din Germania a crescut cu 10,4% în ultimul an. "În iunie 2018, au primit alocaţii 269.336 de copii care locuiesc în afara Germaniei, în ţări membre ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European", a comunicat Ministerul german de Finanţe.

Situaţia a atras critici ale primarilor unor oraşe din Germania, care avertizează că apar riscuri în sistemul social. "Guvernul federal ignoră problema, ar trebui să facă ceva, asistăm la o migraţie din cauza sărăciei în cadrul Europei. În prezent, avem aproximativ 19.000 de persoane din România şi Bulgaria în Duiburg, sinti şi romi. Acum şase ani, în 2012, erau doar 6.000", atrage atenţia primarul oraşului Duisburg, social-democratul Sören Link.

La rândul său, Thomas Jung (SPD), primarul orăşelului Fürth, a discutat de curând despre această problemă cu liderul Partidului Social-Democrat, Andrea Nahles.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.