Ţara care a transformat un munte de gunoi într-o mină de aur unde mii de oameni se adună anual

Autor: Ioana Matei Postat la 22 februarie 2020 797 afişări

Ţara care a transformat un munte de gunoi într-o mină de aur unde mii de oameni se adună anual

Într-o seară geroasă de decembrie, proiectul Amagger Bakke sau CopenHill ar putea arăta, cel puţin când este învăluit de ceaţă, ca o pârtie obişnuită de schi. 

De fapt însă, aceasta este o centrală de transformare a gunoiului în energie electrică, care se întâmplă să aibă o pârtie de schi pe acoperiş. Amager Bakke este format astfel din doi munţi: o pârtie de schi lungă, de aproximativ 400 de metri, cu secţiuni negre, verzi şi albastre.

Un alt munte este unul de gunoi, din interiorul structurii, alimentat zilnic de 200-300 de camioane cu gunoi. Pârtia de schi inedită se află în Amager, o insulă care include o parte din Copenhaga.

CopenHill (împreună cu centrala de cogenerare) este deţinut de Amager Resource Center (ARC) şi oferă vizitatorilor posibilitatea de a face mai multe lucruri celor care vor să îşi petreacă timpul liber aici: drumeţii, alergare pe piste amenajate şi alte mijloace de relaxare în natură.  „Am organizat, de pildă, o cursă cu 450 de persoane îmbrăcate în Moş Crăciun”, a povestit pentru platforma outsideonline.com Cecilie Nielsen, responsabilă cu relaţiile publice în cadrul companiei. 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
gunoi,
munte,
transformare,
aur,
mina,
oameni,
partie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.