SURPRIZĂ, oraşul care ocupa locul 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România, Acesta a surclasat oraşe precum Constanţa, Alba Iulia, Oradea sau Sibiu

Postat la 06 iulie 2018 339 afişări

Pentru a două oară, oraşul nostru se află în topul Forbes. De această dată vorbim despre un onorant loc 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România.

SURPRIZĂ, oraşul care ocupa locul 5 în topul celor mai bune oraşe pentru afaceri din România, Acesta a surclasat oraşe precum Constanţa, Alba Iulia, Oradea sau Sibiu

„Schimbările faţă de anul trecut sunt importante, cu atât mai mult cu cât am operat cea mai amplă actualizare a criteriilor de până acum“, precizează realizatorii topului, ajuns la cea de-a VI-a ediţie.

Primul loc în topul Best Cities 2018 este ocupat de Bucureşti, capitala fiind urmată de Timişoara, Cluj-Napoca şi Braşov. Ocupant al locului 5, Aradul a surclasat alte 35 de oraşe dintre care amintim Constanţa, Alba Iulia, Oradea, Sibiu, Iaşi,  Piteşti sau Ploieşti.  

Metodologia prin care au fost departajate oraşele s-a bazat pe criterii precum: Produsul Intern Brut, salariul mediu, stocul de investiţii străine directe, rata şomajului, numărul de firme active, cifra de afaceri şi profitul net mediu, dar şi reţeaua de drumuri publice modernizate şi căile ferate, precum şi stocul de locuinţe sau numărul de unităţi de învăţământ.  Aceşti indicatori au fost corelaţi cu dimensiunea populaţiei şi au fost acordate anumite bonificaţii în cazul în care, spre exemplu, unele oraşe şi judeţe aveau unul sau mai multe aeroporturi în apropiere.

Aradul se remarcă la nivel naţional şi pentru constanta preocupare pentru digitalizare.  Nu mai puţin de 11 proiecte pentru un „oraş inteligent” (smart city) sunt în plan, în curs de implementare sau livrate la nivelul oraşului nostru.  Din acest punct de vedere, Aradul ocupă locul 7 în Top 10 oraşe “smart” din România.

Când spunem Arad spunem de fapt: cel mai avansat sistem public de iluminare cu LED din România ce poate fi controlat de la distanţă, prin sisteme digitale (15.158 de puncte luminoase, din care aproximativ două treimi au fost înlocuite cu aparate de iluminat cu leduri, integrarea tuturor fiind programată până în 2020), 30 de hot-spoturi active şi aproape 330 de acces point-uri la internet montate în cele 22 de unităţi de învăţământ din oraş,  sistem de supraveghere al municipiului cu ajutorul celor 84 de camere video, activarea aplicaţiei My Arad şi implementarea programului  Digitax.

Toate acestea vin în completarea avantajelor pe care le prezintă deja oraşul din punctul de vedere al aşezării geografice:  apropierea de Curtici- cel mai mare punct vamal pe căile ferate din Vestul ţării, accesul facil pe cale rutieră la punctul de trecere a frontierei cu Ungaria, datorită autostrăzii A1, tronsonul Arad-Nădlac, apropierea de punctele vamale Turnu şi Vărşand. În plus, Aradul dispune de un aeroport care permite şi zboruri internaţionale.

Cititi mai multe pe www.ghidularadean.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.